Başbakan Erdoğan, '50 bin öğretmen atanacak'

Başbakan Erdoğan, '50 bin öğretmen atanacak'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, öğretmenler gününde 50 bin atamanın yapılacağı müjdesini verdi.

Rusya dönüşü hafta sonunu geçirdiği Trabzon'da Öğretmenler Günü programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde dershane tartışması ve öğretmen atamaları vardı. "Dershaneler kapanırsa 40 yaş üstü öğretmenler işsiz kalacak" iddiasına cevap veren Erdoğan, atama bekleyen öğretmenlere de müjde verdi. Şubatta 10 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: "Ağustosta buna 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz. Bazıları diyor ki 'hepsini alın'. E bütçe var? 126 bin öğretmen açığımız var. Hepsini aldığımızda vermemiz gereken zammı veremeyiz. O da haksızlık değil mi? Bizden önce hem öğretmen açığı vardı hem de düşük ücrete çalıştırılıyorlardı. 400 bin atama yaparken ücretleri de artırdık. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 2002'de 470 liraydı. Şimdi 303 artışla, 1894 liraya yükseldi.Zengin kadar fakir de kaliteli eğitim imkanına kavuşsun istiyoruz. Çocukların anaokulundan başlayarak bir yarış atına dönüştürüldüğü, üniversite bitene kadar, hayattan koptukları sistem sağlıksız. Halk 'Dershane varsa okul, okul varsa dershane niye var?' diye soruyor. 'Davarımı sattım ücretini ödedim' diyor. Biz sanıyoruz ki herkes rahat rahat bu parayı veriyor.
Ey dershane sahipleri; lütfen birbirimizi kandırmayalım. Eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız, nbsp;okullarınızı kurun. Ucuz kredi, teşvik verelim, vergi muafiyeti getirelim. Öğrenci garantisi verelim. Hiç olmazsa 'fakir fukaranın çocuğunu özel okula gönderdik' deriz. Gelin samimiyseniz bunu yapalım. 'Efendim 40 yaş üzerindeki öğretmenler ne yapacak' diyor. 40 yaş üzerindekini de alacağız. Bahane uydurmayın. Mesele bir fitne oluşmasın."
Mısır'la yaşanan diplomatik krize de değinen Erdoğan, "Darbeci, büyükelçimizi Mısır'ın dışına çıkarıyormuş. Ee hayırlı olsun. Biz de Mısır'ın maslahatgüzarına 'hadi sana güle güle' dedik. Devletler arasında kaybeden duygusuyla konuşan olur. Sen yüzde 52 oyla iktidara gelene tahammül edemiyorsan biz sana hiç tahammül edemeyiz"?dedi.

İLK DEFA AÇIKLADI: nbsp;KIZIMI GİZLİCE ARAKLI'DA OKUTTUM
Başbakan, Trabzon'daki son durağı Araklı'da, başörtüsü ve katsayı engelini kızı Sümeyye Erdoğan üzerinden anlattı: "Benim çocuklarım bu ülkede katsayı, başörtü engeline takıldı. Hey gidi günler. Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum... Burayı bitirdikten sonra da yurt dışında okudu."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...