Başbakan Erdoağan: 'AYM kararına saygı duymuyorum'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoağan: 'AYM kararına saygı duymuyorum'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesi soruları cevapladı.

Başbakan Erdoğan, "AA'nın yayın politikasını hazmedemeyenler veyahut bu seçimlerde üstlendiği görevi hazmedemeyenler kendi rekabet alanlarının daralmasından rahatsız olanlardır" dedi.

Azerbaycan ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa AA'nın yayın politikasını hazmedemeyenler veyahut bu seçimlerde üstlendiği görevi hazmedemeyenler kendi rekabet alanlarının daralmasından rahatsız olanlardır" dedi.Erdoğan, "Neymiş Ajansın (AA) Genel Müdürü partimizin genel merkezine gelmiş. Yani buna ancak 'Hayda' denir. Niye? Bütün ajansların genel müdürleri, yöneticileri bizim genel merkezimize gelirler. Bunda herhangi bir şey söz konusu değil. Kaldıki bu bizim aynı zamanda devletimizin iyi bir ajansıdır. Diğer ajansların genel müdürleri, yöneticileri genel merkezimize geldiği zaman bir rahatsızlık olmuyor da Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü geldiği zaman niye rahatsızlık oluyor? Daha önce benim danışmanım olduğu için veya Başbakan Yardımcımın danışmanı olduğu için mi bu rahatsızlık oluyor. Böyle saçmalık olmaz" diye konuştu.

"Bu birinci derecede yine paralel yapının rahatsızlığıdır" diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Çünkü rekabet alanında bu noktada daha önce bir iki ajans çok aktifti veya üç ajans. Şimdi AA da buraya girince bir defa bunların rekabet alanı daraldı. Zira bildiğim kadarıyla yüzde 60 civarında bu noktada kendilerinden alım yapıldı. Fakat AA ile ilgili spekülatif haberleri, mesela Bayburt'ta AA mensubunun darp edilmesi ve kendisinin üzerine gidilmesi ki Allah göstermesin, AA'yı hedef gösteren bu açıklamalar, kampanyalar, orada ajansın elemanının da darp edilmesinin yanında da ileri derecede bir neticeye de varabilirdi. Benim merak ettiğim medya, yazılı ve görsel, AA'nın bu mensubunu orada savunmuyor, ona yönelik bir yayın yapmıyor ama bir başka medya mensubu olsaydı o zaman herhalde hepsi savunurdu. Kimileri kameraları bırakırdı, kimileri fotoğraf makinalarını yerlere koyardı, 'nasıl olur da siz bizim ajansımızın mensubuna saldırdınız' ve hemen oradan çekilir giderlerdi. Ben burada böyle bir şey duymadım, duyanlar varsa ben de bilgi sahibi olursam memnun olurum"

"Bazı ikili ilişkilerimize gölge düşürenler olmuştur"

Başbakan Erdoğan, "Biz her ajansın, her medyanın mensuplarıyla bugüne kadar görüştük. Ama tabi bu süreçte, bazı ikili ilişkilerimize gölge düşürenler olmuştur. Gölge düşürenlerle bu noktada tabiki mesafeliyim. Açıkça söyleyeyim. Mesafeli oluşumun sebebi de bellidir. Bunlar ahlaki olmayan yollara başvurdukları içindir. Eğer bir ahlak çerçevesi içerisinde bunu yürütmüş olsaydılar, benim yaklaşım tarzım her zaman kucaklayıcı olmaktır, yine kucaklayıcı olurdum. Ama Anadolu Ajansı, ne bir partinindir, ne bir kurum veya kuruluşundur. Sadece devletindir. Milli bir kuruluşumuzdur. Bu milli kuruluşumuza karşı böyle bir tavrın takınılmasını doğru bulmuyorum. Ve yapılan yayınla da ağı genişletmek suretiyle burada bir rekabet alanı doğmuştur. Daha seri bir yayın politikasının sağlanmasına katkısı olmuştur" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: 'BENİM KANAATİM ÜÇ DÖNEMDEN YANA'

Erdoğan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamaları ve AK Parti'deki üç dönem kuralının değişip değişmeyeceğiyle ilgili de konuştu Başbakan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'bu konuyu aramızda müzakere ederek karara varırız' kanaatini paylaşıyorum. Üç dönem kuralı, partimizin kuruluşunda tüzüğümüze uzun istişareler neticesinde koyduğumuz bir konudur. Bunun Türkiye'de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bu kararı verecek olan partinin, bazı arkadaşlarım 'MYK' diyor ama değil, tüzük tadiliyle konu genel kurul işidir. Benim kanaatim üç dönemden yanadır. Üç dönemden sonra siyasi hayat bitmiyor. Bir dönem aradan sonra yeniden yapılabiliyor" diye konuştu.

AYM'YE "TWİTTER" ELEŞTİRİSİ

Günü birlik Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını eleştirdi. Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştür. Anayasa Mahkemesi'nin bunu reddetmesi gerekirdi bu bir. İkincisi özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum. Zira bu ticari şirkettir. Bu şirkette sadece Twitter değil, YouTube da Facebook da ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük noktasında temel haklar noktasında Anayasa Mahkemesi'nde bunca bekleyen dosyalar varken, iki gün önce Anayasa Mahkemesi'nin direkt kendilerine başvurmak suretiyle böyle bir karar almasını ben doğrusu milli bulmuyorum" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...