Başbakan Davutoğlu Tıp Bayramı öncesi müjde verdi

Başbakan Davutoğlu Tıp Bayramı öncesi müjde verdi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, yeni düzenlemeyle isteyen hekimlere 70 yaşına kadar çalışma fırsatı sağlayacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapacaklarını bildirdi. Davutoğlu, Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Şifa Veren Ele Vefa Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları bildiklerini, birçok sıkıntıdan haberdar olduklarını, çalışma şartlarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Tıp Bayramı vesilesiyle güzel haberler paylaşmak istediğini dile getiren Davutoğlu, "Yapacağımız düzenlemeyle nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerimiz yanında diğer tüm sağlık çalışanlarını da bu zamlı nöbet ücretlerinden yararlandıracağız. Düzenlemeyle daha önce 2014 yılı Ocak ayında 6514 sayılı Kanun ile yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet tutanlara, normal nöbet ücretlerinden yüzde 50 zamlı ödenmesi hakkı getirilmişti. Yapılan bu düzenlemeyle aciller ve diğer riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş oluyor" dedi.
EMEKLİLİKTE YÜKSEK AYLIK
Davutoğlu, döner sermaye ve emeklilik bağlantısı çerçevesinde, 2010'da sabit döner sermaye gelirlerinden emeklilik primi kesilerek, hekimlere ikinci bir emekli aylığı elde etme imkanının getirildiğini de hatırlattı. Başbakan, hekim sayısında açık ve çalışmak isteyen hekimlerle ilgili çok sayıda talep olduğunu dile getirdiği konuşmasında "Çalışmak isteyen hekimlerimize, talepleri halinde, herhangi bir zorunluluk ve yük getirmeden 70 yaşına kadar çalışma fırsatı vereceğiz" dedi. Davutoğlu, yapılacak yeni düzenlemeyle mali sorumluluk sigortasında, vaka başına olan 400 bin liralık üst tazminat limitini, özellikle riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin ile 800 bin liraya çıkaracaklarını, fiili hizmet zammı talepleri için de gerekli talimatları verdiğini söyledi.


"Sağlık çalışanına şiddete af yok"
nbsp;Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Paketinde sağlık çalışanlarına şiddet gerçekleştiren fail konusunda 24 saat hemen gözaltının yer aldığını söyledi. Davutoğlu, "Eğer bu birkaç kişi tarafından gerçekleştirilmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz. O gözaltı sonrasında da hukuki işlemler başlatılıp, hukuki işlemlerle birlikte vaka adli makamlara tevdi edilecek" diye konuştu. Davutoğlu, kamu görevlisine karşı işlenmiş suçlara cezada artırım uyguladıklarını, güvenlik görevlisi sayısını yükseltip sağlık tesislerine kamera sistemi yerleştirdiklerini, 709 emniyet personeli görevlendirdiklerini ifade etti.


"Türkiye'yi helikopter nbsp;ambulansla donattık"


Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi kurduklarını, köylere kadar 112 Acil Sağlık hizmetini devreye aldıklarını, 481 olan Acil Sağlık İstasyonu sayısını 2 bin 155'e çıkardıklarını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'yi helikopter, uçak, kar paletli ambulanslarla donattık. Sadece Tekirdağ'da tek seferde 798 ambulansı hizmete aldık. 2002'de bütün Türkiye'deki ambulans sayısı 617 idi" dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...