Başbakan Davutoğlu: Kürtlerin değil HDP'nin baraj sorunu var

Başbakan Davutoğlu: Kürtlerin değil HDP'nin baraj sorunu var

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin her vatandaşa eşit yaklaştığını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin her vatandaşa eşit yaklaştığını belirterek, "Diğer partilere bakın, 'biz' dediklerinde birisi sadece Türkleri, birisi Kürtleri, birisi Sünnileri, Alevileri kast ediyor" dedi. Batman ve Mardin mitinglerinde halka seslenen Davutoğlu, HDP'nin İsrail'e yaranmak için Kudüs'ün Yahudilerin mekânı olduğunu söylediğini belirterek şunları kaydetti: "İsrail yanlısı medyaya bakın HDP barajı geçsin de AK Parti'nin önü kesilsin diye yayın yapıyor. Uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Bizim Diyanet İşleri Başkanımız onurla Mescid-i Aksa'da hutbe okuyor. HDP eş başkanı burada ona saldırıyor. Fransa Komünist Partisi de HDP'ye destek ilan etti. 2011 seçimlerinde AK Parti kazandı diye oy verenlere 'bidon kafalılar' diyen bir cahil, bir edepsiz var ya. Göbeğini kaşıyan adamlar diye millete hakaret eden biri var ya. Şimdi demiş ki hepimizin oyları HDP'ye... Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor."
HDP'nin baraj derdine düştüğünü kaydeden Davutoğlu, "Kürtlerin baraj sorunu yok. Baraj sorunu HDP'nin. Ne barajı biliyor musunuz? Korku barajı, terör barajı var... Çünkü Kürtleri de, Arapları da, Türkleri de temsil eden AK Parti var. AK Parti ile Kürt vatandaşlarımızın baraj sorunu yok" dedi.
Demirtaş'ın "Kürtler, Türkler hep beraber Ermenilere soykırım yaptı" sözünü hatırlatan Davutoğlu, "Neden? Çünkü Doğu, Güneydoğu Anadolu'da birileri bir operasyon yapmaya, aynen Suriye'de, Irak'ta yaptıkları gibi ülkemizde de kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Siz kardeş kavgasına izin verir misiniz?" diye sordu. Alandakilerin "Hayır" cevabı vermesi üzerine Davutoğlu, şöyle devam etti: "Şimdi buraya gelip de 'Biz 7 Haziran'da barajı geçemezsek ortalığı kan revan alır, ortalıkta anarşi çıkar' deyip, 6-7 Ekim'den örnekler göstermeye çalışanları şimdiden uyarıyorum; özellikle de Demirtaş'a; Kadıköy'de, Şişli'de kullandığın dili gel doğuda da kullan. Bunu yapmazsan iki yüzlüsün." nbsp;
Bir grup aydın ve sanatçının HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili yayınladığı bildiriye tepki gösteren Davutoğlu, "Bunların meselesi demokrasi ve özgürlük değil, hedefleri Türkiye'yi zayıflatmak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...