Başbakan Davutoğlu: Kimse bizden popülizm beklemesin!

Başbakan Davutoğlu: Kimse bizden popülizm beklemesin!

GÜNDEM Haberleri

BaşbakanAhmet Davutoğlu Merkez Bankası'nda konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası ve MİT Müsteşarlığında brifing aldı. Brifing sonrası açıklama yapan Başbakan ekonomik istikrarın devam edeceğini söyledi.İşte o konuşmadan satır başları;
"Türkiye sadece iç ekonomik başarısı ile ünlü bir ülke değil. Bırakın ekonomiyi siyasi istikrarı sürdüremeyen ülkeler var. Türkiye G20'de de bütün dünyaya göstereceğimiz gibi gelecek senelerde anılacak bir zirve başkanlığını yapacak.Yarın da çok önemli bir ekonomik programı açıklayacağım. Bir ülkede ekonomi ile siyasi istikrar arasında doğrudan bir ilişki vardır. Sürekli siyasi istikrarın olmaması dolayısıyla resesyona giren ülkeleri hepimiz biliyoruz. Türkiye bütün bu sınavlardan büyük bir başarı ile geçti. Yeni bir dönemin eşiğindeyiz şuan. nbsp;
KİMSE BİZDEN POPÜLİZM BEKLEMESİN
Krizleri aşmak tek başına yeterli değildir. kriz dönemleri aynı zamanda fırsat dönemleridir. Türkiye bütün bu krizlerden pozitif bir fırsat çıkarabilmeli.Özel sektörün, piyasaların verdiği reflez hepsi bu çerçevede değerlendirilir. Türkiye kısa vadeli günlük, anlık tepkiler vermiyor. Biz orta vadeli programımız açıkladık. Dün grup toplantımızda söyledim, bizim hükümetimizin popüler bir anlayışı yoktur. Kimse bizden popülizm beklemesin.
BÜYÜME DEVAM EDECEK
Zannetmeyin ki biz kriz yönetiyoruz. Biz ekonominin gidişatını çiziyoruz. 2000'li yıllarda dünya ekonomisi daralırken Türkiye ekonomisi büyüdü. Burada kimse Türkiye'de ekonomi yönetiminde bir iletişimsizlik olduğu kanaatinde olmamalıdır.Ülkemizin performansı hepimizin toplu olarak gösterdiği külli performansla belirlenir. Son aylarda artan güvenin içeri sermaye akışını hızlandırdığı yönünde sağlam endikasyonlar var.Tekrar Merkez Bankasına teşekkür ediyorum. İstişarelerimiz hep devam edecek. Türkiye bütün dünyaya güven veren, dengeli büyümeyi sürdürerek yoluna devam edecek."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...