'Başbakan bırakıp gitsin'

'Başbakan bırakıp gitsin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan bırakıp gitsin, diyorlar. Bunu aleni olarak talep etmek mümkün olmadığı için bu talebi parçalara ayırıp masum ambalajlara sararak masum insanlar eliyle söyletiyorlar.

Ne istedikleri anlaşıldı:Başbakan bırakıp gitsin, diyorlar. Bunu aleni olarak talep etmek mümkün olmadığı için bu talebi parçalara ayırıp masum ambalajlara sararak masum insanlar eliyle söyletiyorlar.
Parçalar yanyana getirilince talep çok net olarak anlaşılıyor: Başbakan bırakıp gitsin, ama parti kalsın. Parti bize bir müddet daha lazım. Başına biz başka birini geçireceğiz.
Asıl amaç farklı olunca görünürdeki gerekçelere dayanak yapılan ve hükümetin kusuru, kabahati, eksiği fütursuzluğuna örnek olarak gösterilen tavır ve uygulamaların da bir önemi kalmıyor.
Talep sahiplerinin partiyle, bir alıp veremedikleri yok. Başbakan'ı devre dışı bırakmak istiyorlar.
Bunlar suikast ve ekonomiyi çökertme dahil devre dışı bırakmanın bütün yollarını gözden geçirmiştir. Bu yolu tercih ettiklerine göre diğer alternatifleri kendileri açısından riskli gördükleri içindir.
Bizim devletimizin böyle hallerde acil eylem planı, gelişmelere göre sırasıyla devreye sokacağı A, B,C, hatta D planı hazırlayacak ekipleri var mı bilmiyorum.
Bu anlamda devletimiz var mı onu da bilmiyorum.
Devletimiz var mı derken bu adamların her kurumumuzda eli kolu bağlantılı olduğu adamları vardır. Parti içinde uzantıları vardır.
Varsa ..Bu badireyi az hasarla hatta avantajlı konuma geçmiş olarak atlatırız.
Öyle bir ekip lazım ki, bir kısmı perdenin önündekilerle ilgili çalışma yapacak..Bir kısmı perde arkasındakilere kafa yoracak. Mukabil hamle planları olacak.
Parti MKYK'sıyla, siyasi danışmanlarla il-ilçe teşkilat gazıyla bu hamleleri bertaraf etmek zor.
....
Başbakanı devre dışı bırakmayı beceremezlerse sembolik cumhurbaşkanı olup icrayı ve partiyi bırakmasını isterler.
Bu kavgada kazanan taraf olmanın tek yolu bu şartlarda partili cumhurbaşkanlığına kapı aralamaktır.
Partili cumhurbaşkanlığına imkan tanınmazsa partiyi ele geçirirler ki, Başbakanı tasfiye etmenin değişik bir yolu sayılır.
....
Mahalli seçimlerden sonra işin rengi belli olur. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte ya örtülü müstemleke dönemi biter..Ya da bitiş bir başka bahara kalır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...