Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak ziyaretinin ardından beraberindeki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte akşam saatlerinde Hakkâri'ye geldi.

Şırnak ziyaretinin ardından Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi havaalanına inen ve buradan helikopterle Hakkâri'ye gelen Başbakanı Yıldırım'ın helikopterlerine kobralar eşlik etti.Fatih Kışlasına inen Başbakan Yıldırım, Bulvar Caddesi üzerindeki Hakkâri Valiliği önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Bizim kardeşliğimiz pazara kadar değil mezara kadar. Biz beraberiz, bir aileyiz ve birlikte Türkiye'yiz. Terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız dedik. Terörün hayatımızı esir almasına izin vermeyeceğiz.Terörün belini kırıyoruz, umudunu yok ediyoruz. Bu kutlu yolculuğa çıkarken Bismillah dedik. 28 Eylül 2002'de Hakkâri'den yola çıktık. Benin gözümde bütün Türkiye Hakkâri'dir. İlmek ilmek dokunan Hakkâri kilimi Selçuklu'dan Alparslan'dan beri bu ülkenin ruhunu temsil ediyor.

Türk ile Kürt birdir kardeştir, birlikte Türkiye'dir. Irkçılık yapan bizden değildir ırkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok. Bölgesel ayrımcılık yok. Biz bu topraklarda bin yıldan beri beraber yaşadık, kardeşçe yaşadık. Bundan sonrada aynı şekilde kardeşliğimizi devam ettireceğiz.

Terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Terör ülkemizde asla ve asla hayat bulamayacak. Neredelerse, inlerine, dağda, şehirde hepsini teker teker alıp sizleri, milleti rahatsız etmekten kurtaracağız. Terör azaldıkça, kaynaklarımız artacak, yeni fabrikalar artacak. Son 10 yılda Güneydoğu'ya 300 milyar dolarlık yatırım yaptık. Ama teröristler çukur kazmak istediler tesislerimizi başımıza yıkmak istediler. Ama izin vermediniz.

.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...