Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bugün yeni bir sayfa açıyoruz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bugün yeni bir sayfa açıyoruz!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte o konuşmadan satır başları
Turizm ve ticaret gibi alanlarda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bugün 350 dolar gibi bir anlaşma söz konusu. Bölgesel konular olarak insani konularda anlaşmalarımız hala anlaşmamız söz konusu. Bölgedeki doğal afetlerde yaptıklarımız daha da somutlaştı.
Suriye'de bir trajedi söz konusu. 2 milyon insan bu şirketten kalkıp ülkemize gelmiş durumda. Bizler barış ve istikrar açısından buradaki çözümün çok önemli olduğunu vurguladık. Bütün bu konuşulanlar dışında Filipinler'deki gelişmeleri de ele almış olduk. Biz Filipinler'i bir ortak ve dost olarak görüyoruz. G20 dönem başkanı olarak önümüzdeki dönemlerde bu bölgedeki ülkelerle de ilişkilerimiz artıracağız. Geçtiğimiz yıllarda Filipinler'deki kalkınma oranları çok çok önemli. Bugün burada yeni bir sayfa açıyoruz. Filipinler'de barış süreci ile ilgili olarak başarı elde edilmesini mutlulukla karşılıyoruz.Bu başarının bu gibi durumlarda bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...