Barzani'ye operasyon başlıyor! Irak Ordusu kuzeyden girecek

Düzenleyen:
Barzani'ye operasyon başlıyor! Irak Ordusu kuzeyden girecek

GÜNDEM Haberleri

Irak Büyükelçisi Hişam İbrahim El Alevi, Türkiye ve Irak arasındaki yeni sınır kapısının Irak'ın Fish Habur kenti üzerinden açılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Türkiye gazetesi 2 Ekim tarihinde Türkiye- ve Irak arasından yeni sınır kapısının FishHabur’da açılacağını duyurmuştu.

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın  kısa süre içinde Bağdat'ı ziyaret edebilleceğini dile getirdi. IKBY referandumunun terörle mücadele çabasının altını oyğunu dile getiren  Alavi, 'Her türlü ortak askeri operasyon için önce Başika konusunun çözülmesi gerektiğini  anlattı. 

Türkiye ile tatbikata da edğinen İbrahim el Alevi, "Sınır kapısının kontrolü için gerekirse güç kullanacağız. Türkiye ile yaptığımız tatbikat da buna bir hazırlık" dedi.

Bağdat ile Türkiye arasındaki petrol alışverişiyle ilgili ise "Petrol ve doğalgaz anlaşması konusunda iki ülke enerji bakanlıkları iki sayfalık yeni bir mutabakat zaptı üzerinde çalışıyor. İki ülke için kazan kazan olacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

"Halk Bankası'nda tutulan petrol doğalgaz paraları konusunda Yıldırım'ın ziyareti sırasında bir çözüm bulmayı planlıyoruz" diyen İbrahim el Alevi, " Yeni sınır kapısının Irak'ın Fish Habur kenti üzerinden yeni kapı açılması için çalışma yürütülüyor. Fish Habur petrol boru hattının hemen yanında olacağı için buranın güvenliğinin de daha rahat sağlanacağı söylenebilir"şeklinde konuştu.

İŞTE GAZETEMİZİN DUYURDUĞU HABER:

Barzani'ye operasyon başlıyor! Irak Ordusu kuzeyden girecek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...