Barzani-PYD yakınlaşıyor Erbil'de dörtlü zirve var

Barzani-PYD yakınlaşıyor Erbil'de dörtlü zirve var

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Suriye'deki güç mücadelesi sebebiyle araları açık olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile PKK'nın Suriye kolu PYD arasında ilişkiler yumuşadı.

Kuzey Suriye'deki güç mücadelesi sebebiyle araları açık olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile PKK'nın Suriye kolu PYD arasında ilişkiler yumuşadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile PYD Lideri Salih Müslim Erbil'de bir araya gelecek. Barzani'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmaya Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in aracı olduğu belirtiliyor. Söz konusu buluşmada Zana ve Baydemir'in de hazır bulunması bekleniyor. Barzani yönetimindeki KDP ile PYD Kuzey Suriye'de ortak hareket etmek için yöntem arayışı içerisinde. Barzani, PYD'nin Suriye yönetimi ile olan ilişkileri ve tek taraflı "özerlik" ilanı nedeniyle tepkiliydi. PYD Lideri Salih Müslim'in Kuzey Irak bölgesine girişine izin vermiyordu. Suriye'nin geleceğinin konuşulacağı Cenevre-2 öncesi gerçekleşecek Barzani-Müslim buluşmasının Kuzey Suriye'deki gelişmeleri nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. KCK tarafından dün yapılan açıklamada buluşmaya destek verildi. Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda PYD'nin ilan ettiği geçici yönetimle hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ve bu yönetime katılmayacağını açıkladı. Ancak ENKS içinde yer alan bazı partiler de daha önce geçici yönetime desteklerini bildirmişti.
Haber Merkezi/İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...