Baro büyük patronun peşinde! 'O da sorumlu, yargılansın...'

Baro büyük patronun peşinde! 'O da sorumlu, yargılansın...'

GÜNDEM Haberleri

Manisa Barosu, mahkemenin yakalama kararını kaldırdığı Soma Holding'in patronu Alp Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soma faciasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Savcılığı, 301 kişiye mezar olan madenin sahibi Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarmış, mahkeme ise 76 yaşındaki büyük patronun "kusurlu olduğunu gösterir bilgi olmadığı" gerekçesiyle bu talebi reddetmişti. Bu kararın ardından harekete geçen Manisa Barosu, dün Alp Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro başkanı Zeynel Balkız tarafından Soma Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şuç duyurusunda Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın yanı sıra madenin mülkiyetini elinde bulunduran Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunun yetkilileri ve sorumlu diğer kamu görevlilerinin de cezalandırılması istendi. Sorumlular hakkında TCK'nin 83'üncü maddesinde işlenen "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" hükümleri gereğince dava açılmasının talep edildiği başvuruda Alp Gürkan hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılamamasının vicdanları yaraladığı ifade edildi. Baro Başkanı Balkız "Alp Gürkan şirketin geçmişteki kurucusudur, ilgilisidir. Bunu basın karşısında kamuoyu ile paylaşmıştır. Dolayısıyla resmi bir irtibatı olmasa bile fiilen talimatları veren ve şirketi yöneten kişidir" dedi. Faciada ölen bir işçinin ailesi önceki gün Gürkan'ın mal varlığına el konulmasını istemişti. Savcılık talebi "işlenildiği iddia olunan suçun katolog suçlar içinde olmadığı" gerekçesiyle reddetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...