Banknot gibi ehliyet

/ Kaynak: AA
Banknot gibi ehliyet

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan torba yasa ile birlikte sürücü belgesi de değişiyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan torba yasa ile birlikte sürücü belgesi (ehliyet) de değişiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığının, sürücü belgelerini AB kriterlerine uygun hale getirmek üzere başlattığı çalışmada sona gelindi. Buna göre;
-Ehliyetler süreli verilecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek.
- Sahteciliğin önüne geçilmesi için güvenlik üst düzeyde tutulacak. Ehliyetler, fiziki olarak AB ülkelerinde kullanılan sürücü belgesine uygun olacak.
- Kartta renkli güvenlik mürekkepleri ile gökkuşağı ve guilloche baskı (Banknot baskısında da kullanılan çok ince çizgi ve yazılardan oluşan bir teknik) kullanılacak. Böylece kartın taklit edilmesi önlenecek.
-Polikarbonat malzemeden lazer baskı ile üretilecek sürücü belgelerinde ultraviyole ışığa tutulduğunda görülen yazı ve şekiller bulunacak.
-Fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek. Fotoğraf üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram bulunacak.
Yeni ehliyetler için Gölbaşı'nda bir baskı merkezi kuruldu. Ön yüzde kişisel bilgiler, arkada ise belge sahibinin kullanmaya yetkili olduğu araçların kategorisi ile her bir kategori için belgenin geçerlilik tarihi yer alacak. Arkada ayrıca sürücü ve araca ilişkin kısıtlamaların kodları bulunacak. Yasanın onaylanmasıyla 25 milyon vatandaşın ehliyeti zamana yayılarak değiştirilecek.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...