Ban Ki-mun'dan Erdoğan'a telefon

Ban Ki-mun'dan Erdoğan'a telefon

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede terörle mücadele, yasa dışı göç, mülteci dramı ve Antalya'da yapılacak G-20 zirvesinin gündemi ele alındı.
BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye'de son haftalarda meydana gelen terör saldırılarından derin üzüntü duyduğunu belirterek, bu saldırılarda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletti.
Ban, terörle ve aşırılık yanlısı gruplarla mücadelesinde Türkiye'nin yanında yer aldıklarını da vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta PKK ve DAEŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerine dikkati çekerek, mülteci dramı konusunda da Türkiye'nin en fazla yük alan ülke olduğunu hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban'ın, bu konuların Antalya'da yapılacak G-20 zirvesinde de gündeme getirilmesi hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...