Balyoz'da savunmalara geçildi

/ Kaynak: CHA
Balyoz'da savunmalara geçildi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 361 sanıklı Balyoz davasının ilk temyiz duruşması bugün yapılacak. Sanıkları 110 avukat savunacak.

Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 361 sanıklı Balyoz davasının ilk temyiz duruşması bugün yapılacak. Sanıkları 110 avukat savunacak. Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Planı davasının temyiz duruşması başladı. Tebliğname okunduktan sonra savunmalara geçildi. Tebliğname okunduktan sonra Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Altınyüzük'e bir şey deyip demediğini sordu. Altınyüzük ise tebliğnamelerini tekrar ettiklerini ifade etti. Daha sonra Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, avukatların savunmalarında belirlenen liste dışında yeni bir değerlendirme yapılmayacağını söyledi.
nbsp;İsmi okunan avukat olmadığı takdirde herkes savunma yaptıktan sonra o avukatın savunma yapabileceğini belirten Ertuğrul, bu konuya ilişkin taleplerin dikkate alınmayacağını vurguladı. Başkan Ertuğrul'un avukatlara yönelik sesini yükseltip konuşmasına tepki geldi. Avukat Celal Ülgen, bir daha avukatlara böyle yüksek sesle konuşulmamasını istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, "Sizden talimat alacak değilim." diyerek bu söze sert tepki gösterdi. Sırada bulunan müdafilerin önce savunma yapacağını belirten Ertuğrul, savunmaların bittikten sonra diğer taleplerin değerlendirileceğini kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...