Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yaşını kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bayram mesajı yayımladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nı vurguladığı mesajında, "Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bugün milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın en özel, en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. Bu bayram Türkiye’nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda millet olarak topyekûn hayal ettiklerimizi gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyılı’nın da başladığı bir tarihtir. Yüz yıl önce tüm dünyaya verdiğimiz güçlü birlik, beraberlik ve bağımsızlık mesajının bugün de takipçisi olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

MİLLETİMİZİN REFAHI VE HUZURU İÇİN DAİMA İLERİ

Bakan Tunç mesajında adalet ve hukuk alanında kararlılık vurgusu yaparak, "Adalet ve hukuk alanı başta olmak üzere her alanda aynı kararlılıkla adımlarımızı atıyor, güçlü aile ve güçlü toplum için önce insan diyoruz. İstikrarlı kalkınma hamlelerimize kesintisiz devam ediyor dünyada adalet ve hakkaniyeti güçlü bir şekilde seslendiriyoruz. Temel hak ve özgürlükleri daha da genişleterek, yüksek standartlı demokrasi için çalışıyor, milletimizin refahı ve huzuru için daima ileri diyoruz. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hazırlayacağımız özgürlükçü, kuşatıcı ve sivil Anayasayla Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda haklının ve adaletin de yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

MİNNETLE YAD EDİYORUM

Adalet Bakanı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andığı mesajda, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan, ülkemizin, milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" denildi.

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

NENELERİMİZİN SON VASİYETİDİR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bakanlık olarak çalışmalarımızın ilk gündem maddesi şüphe yok ki, afet bölgesindeki çalışmalardır. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 680 bin konut ile birlikte 170 bin ticari alandan oluşan 850 bin bağımsız bölüm ya yıkıldı ya da ağır hasar alarak kullanılamaz hâle geldi. Afetten zarar gören şehirlerimizde hayatı normale döndürmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda rezerv alanlarda 200 bin konutumuzun inşa süreci devam ediyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûramızın tavsiye kararlarına da uyarak afet bölgesinde çelikten gövdeli evlerin yapımı için de çalışmalarımıza başladık. Ayrıca açıkladığımız Yerinde Dönüşüm Projemize de başvuru sayısı 229 bini bulmuş durumda. Yine ülkemizin deprem gerçeğinden hareketle 81 şehrimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İnşallah cumhuriyetin 100. yılında atacağımız adımlarla Türkiye Yüzyılı’na yakışan güvenli, kimlikli, “Sıfır Atık” uyumlu şehirler inşa ederek gelecek nesillere yemyeşil bir Türkiye bırakacağız."

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Cumhuriyetimizin bir asrını geride bırakırken, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz büyük projeler ve elde ettiğimiz başarılarla dolu bir geçmişi selamlıyoruz. Bu özel gün vesilesiyle geriye dönüp baktığımızda, Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geçen istikrar döneminde asırlık işleri 21 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçtiğini görüyorum

AK Parti hükûmetleri hizmete başladığı ilk günden itibaren, Türkiye’nin modern, güvenli ve sürdürülebilir ulaşım altyapısını oluşturmak için kararlı bir şekilde çalıştı. Yol, köprü, demir yolu, hava yolu ve deniz yolu projelerimizle ülkemizin ulaşım ağını nakış gibi işledik. Böylece, bilgi, yük ve yolcu taşımacılığında daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik bir dönemi başlattık.

KONUMUMUZUN GETİRDİĞİ SORUMLULUKLA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Dört saatlik uçuş süresiyle, yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı ve 10 trilyon dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezi konumunda olan ülkemiz, dünya ekonomik merkezleri ile ham madde kaynakları arasındaki güzergâh üzerinde bir kavşak konumundadır. Bu konum bizi Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişimleri için çok önemli bir noktaya taşıyor. Konumumuzun getirdiği sorumlulukla, üzerimize düşeni yapıyor ve önemli projeleri gündemimize alıyoruz. Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi hepimiz için çok önemli bir projedir. Yine, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demir yolu ve kara yolu ulaşımı sağlayacak Zengezur Koridoru Projesi’nin hayata geçmesi tüm Orta Koridor ülkeleri açısından önemli bir gelişmedir.

Bu gerçeklerin ışığında, hayal bile edilemeyen birçok projeyi hizmete sunduk. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik."

Ankara ile İstanbul arasında yapılması planlanan Süper Hızlı Tren Projesi’nin detaylarını anlatan Bakan Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenle seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini ifade etti.

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde asil milletimizin; vatanını, bayrağını, istiklalini, millî ve manevi değerlerini korumak için kahramanlıkla ve fedakârlıkla başlattığı Millî Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Asil milletimiz, bir asır önce istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla destansı bir mücadele vermiş ve bu mücadelesini 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. 29 Ekim, kahraman milletimizin; egemenliğin, kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği kutlu bir gündür. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki Cumhuriyetimizin bugünlere ulaşması kolay olmamıştır. Genç Cumhuriyetimiz, karşılaştığı tüm badireleri binlerce yıllık şanlı tarihinden aldığı ilham ve devlet tecrübesiyle birer birer aşmış, yaşadığı her zorluktan güçlenerek çıkmayı başarmıştır. Ülkemiz, bir asır önce vatanımızı işgale girişen emperyalist güçler karşısında varlık yokluk mücadelesi verirken; bugün Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde başta yerli ve millî savunma sanayisi olmak üzere her alanda elde ettiği başarılarla ve etkin, caydırıcı, saygın ordusuyla bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir konuma ulaşmıştır. Bu konumumuzu muhafaza etmek ve daha ileri seviyelere taşımak için "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız azim ve gayretle devam etmektedir. Bu kapsamda, Millî Savunma Bakanlığı olarak asil milletimizin güvenliğini sağlamak ve Cumhuriyetimizi ebedî kılmak için son bir asrın en kapsamlı ve en yoğun faaliyetlerini gerçekleştirmekteyiz. Kahraman ordumuz;  "Hudut namustur." anlayışıyla hudutlarımızı korumakta, Tehditleri kaynağında etkisiz hâle getirme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelesine aralıksız devam etmekte,  Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla savunmaktadır.  Bunlara ilaveten başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere Libya’da, Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkelere destek vermekte, uluslararası barış ve istikrara katkı sağlamaktadır. Bölgesinin ve dünyanın güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri; asil milletimizin sevgisi ve güveninden aldığı ilhamla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum.

Bakanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajları: 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımız ’ın liderliğinde daha da yükseğe taşınmasına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerden gücünü alan milli dış politikamız ile barışın, sağduyunun, hakkaniyetin ve güvenin sembolü bir Türkiye olarak daha adil bir dünya için cesur ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...