Bakan Yılmaz 'Küçük Kalpler' Projesi imza törenine katıldı

/ Kaynak: AA
Bakan Yılmaz 'Küçük Kalpler' Projesi imza törenine katıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gaziantep'te, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Küçük Kalpler' projesinin protokol imza törenine katıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türk Kalp Vakfı, Philips Türkiye, bölgedeki illerin valilikleri ve üniversitelerin işbirliğiyle hayata geçirilen 'Küçük Kalpler' projesinin imza töreni Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde yapıldı. İmza törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban ve Philips Sağlık ve Bakım Ürünleri Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer katıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, üniversitenin hızla büyüyüp ve geliştiğini ifade ederek, "2010 yılında 153 öğrenci ile başladığımız serüven 3 bin 300'e ulaşmış durumda. Yine o tarihlerde 66, şu an 200 öğretim elemanımız var, daha da artıracağız. Tercih edilen bir üniversite yolunda ilerliyoruz" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise GAP bölgesine önemli kazanımlar sağlandığını ifade etti. Yılmaz, bu kapsamda 2003-2014 döneminde bölgeye 32,3 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını söyledi. 1. GAP Eylem Planı'nın tamamlandığını ifade eden Yılmaz, "Artık ikinci döneme giriyoruz. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Mardin'de yeni eylem planını ilan etti. Bundan sonra da insan odaklı, bütüncül bir eylem planı ortaya koyduk. Sadece sulamadan sağlığa değil, aynı zamanda ulaşımdan enerjiye kadar bütün altyapıyı kuşatan bir eylem planımız oldu" diye konuştu.
Programın ardından Bakan Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban ile Philips Sağlık ve Bakım Ürünleri Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer protokolü imzaladı. Daha sonra Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri, Pakize Kemal Öğücü İlkokulu'na geçerek, proje kapsamında yapılan ilk sağlık taramasına katıldı.
HEDEF 180 BİN ÇOCUK
Hayata geçirilen 'Küçük Kalpler' projesi kapsamında, 6-10 yaştaki 180 bin çocuğa kalp sağlığı taraması yapılacak. Gaziantep'ten start alan çalışma, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa'da da yapılacak.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...