İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ağrı Gürbülak'ta sınır güvenliği için alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Biz sınır duvarı ve duvarın karşı tarafından en ufak bir göç akımının gelmesini istemiyoruz. Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı Gürbülak'ta sınır güvenliği için alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Gürbulak Gümrük Kapısı'nda incelemeler yapan Yerlikaya, göçle mücadele konusuna değindi.

Tek bir göçmen kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Yerlikaya, "Ticaret Bakanlığımız tarafından yapım süreci hızlandırılan Gürbulak Sınır Kapımız var. 2 etaptan oluşuyor. İlk etabı yakın bir zamanda tamamlanacak. 2’nci etap ise 2025’in ortalarında tamamlanacak. Türkiye’de yapılan yeni nesil kapılar gibi Gürbulak da modern yüzüyle hizmete alınmış olacak" dedi.

"SINIRLARIMIZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Bakanlık olarak terör, düzensiz göç ve kaçakçılıkla mücadeleye kararlı bir şekilde mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Biz sınır duvarı ve duvarın karşı tarafından en ufak bir göç akımının gelmesini istemiyoruz. Buradaki gücümüz arttıkça onların da cesaretlerinin kırıldığına ve farklı göç rotaları arayışı içerisine girdiklerini görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu noktada hiçbir şekilde durmayacağız.

Günlük ortalaması 818 araç giriş-çıkışı ve 3 binin biraz altında da yolcu giriş-çıkışının olduğu bir kapımız. İhracat ve ithalat toplamı 1 milyar dolar civarında olan bir kapımız. Bilinsin ki devletimizin tüm imkan ve kabiliyetlerimizle buradadır. Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...