Bakan Yerlikaya'dan Brüksel'de yoğun diplomasi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Yerlikaya'dan Brüksel'de yoğun diplomasi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bakan Yerlikaya, AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile görüştü. Görüşmede göç ve güvenlik konuları ele alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başkanlığındaki heyet Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen göç ve güvenlik konulu Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'na katıldı. 

Toplantıda AB heyetine başkanlık eden Johansson, sosyal medyadaki açıklamasında, Bakan Yerlikaya'yı ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

"ORTAK ÇALIŞMAYA DUYULAN İHTİYAÇ ELE ALINDI"

Yerlikaya, Brüksel'de ayrıca AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Varhelyi ile bir araya geldi.

Varhelyi de görüşme hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ortak güvenlik ve istikrar için düzensiz göç ile kaçakçılığın engellenmesine yönelik ortak çalışmaya duyulan ihtiyacın ele alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya'dan Brüksel'de yoğun diplomasi

BAKAN YERLİKAYA'DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Bakan Yerlikaya, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Brüksel'de düzenlenen 'Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Göç ve Güvenlik Alanlarında Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'ndayız. Avrupa Birliği Göç ve İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile 'Güvenlik ve Düzensiz göçle mücadele' konularını değerlendirdik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...