Bakan Yerlikaya duyurdu! Kaçak göçmen organizatörlerine darbe: 18 kişi yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası suç örgütlerine yönelik 2 farklı ilde düzenlenen operasyonlarda 18 kaçak göçmen organizatörünün yakalandığını duyurdu.

Kaçak göç ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler havadan ve karadan gerçekleştirdikleri operasyonlara hem kaçak göçmenlere hem de kaçak göçmen organizatörlerine geçit vermiyor. Son olarak uluslararası organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 2 ildeki operasyonda çok sayıda kaçak göçmen organizatörü yakalandı. Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı. 

Bakan Yerlikaya'nın  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Uluslararası organize suç örgütlerine yönelik 2 farklı ilde düzenlenen operasyonlarda 18 göçmen kaçakçısı organizatörü yakalandı.

1- Göçmen kaçakçısı organizatörlerinin faaliyetlerini tespit eden Kırklareli İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerimiz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Sınır Birliklerimiz ile koordineli olarak 5 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

'SUÇ ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ 6'SI TUTUKLANDI'

Operasyonlarda; örgüt lideri dahil olmak üzere 9 organize suç örgütü mensubu yakalandı. Yakalananların 6’sı tutuklandı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

2- Muğla İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; JİHA destekli, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile birlikte icra edilen müşterek operasyonda, 9 şüpheli göçmen kaçakçısı organizatörü yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor. Operasyonu gerçekleştiren ekiplerimizi tebrik ediyorum. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçısı organizatörleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecek."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1679761473197817862

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA 

Operasyona ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Kırklareli ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Batı Karadeniz ile Akdeniz rotalarında uluslararası göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 18 organizatör yakalandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Kaçak göçmen organizatörlerine darbe: 18 kişi yakalandı

Açıklamanın devamı şu şekilde:

'Kırklareli’nde, Jandarma Genel Komutanlığınca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Hudut Birlikleriyle koordineli çalışmalar neticesinde; Batı Karadeniz güzergâhından Bulgaristan, Sırbistan ve Almanya rotalarında “Göçmen Kaçakçılığı” suçunu örgütlü işlediği tespit edilen 9 uluslararası göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanmıştır.

Uluslararası göçmen kaçaklığı organizasyonun liderliğini yaptığı tespit edilen S.A.’nın da aralarında bulunduğu organizatörlere yönelik 5 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik devam eden tedbirler kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile müşterek yürütülen operasyon sonucunda; yakalanan 9 uluslararası göçmen kaçakçılığı organizatöründen 6’sı tutuklanmış, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Ayrıca operasyon kapsamında göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan (3) araç, (5) Zodyak tipi bot, (5) bot motoru ve (78) can yeleği ele geçirilmiştir. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca Akdeniz güzergâhından İtalya rotasına uluslararası göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olaylarının engellenmesine yönelik düzenlenen operasyon neticesinde ise 9 şüpheli/organizatör yakalanmıştır. Ayrıca göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan (3) araç, (1) tekne ve (1) bot ele geçirilmiştir.'

Bakan Yerlikaya duyurdu! Kaçak göçmen organizatörlerine darbe: 18 kişi yakalandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...