Bakan Yazıcı, 'Sevk ve idareyle ilgili sorunlar var'

/ Kaynak: AA
Bakan Yazıcı, 'Sevk ve idareyle ilgili sorunlar var'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gürbulak Sınır Kapısı'nda altyapı sorunlarının olduğunu ve giderilmesi için çalışacaklarını belirtti

Ağrı'da çeşitli temaslarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nı gezerek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut'tan bilgi aldı. Daha sonra Türkiye'yi İran'a bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'na geçen Bakan Yazıcı, burada incelemelerde bulundu. nbsp;Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürbulak Sınır Kapısı'nın önemli bir ticaret kapısı olduğunu belirterek, en son 2010 yılında Gürbulak Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduğunu, o dönemde sınırda birçok eksiklik tespit ederek, bu eksikliklerin giderilmesi için talimat verdiklerini söyledi. Gürbulak Sınır Kapısı'nda şu an var olan eksikliklerin de giderilmesi için çalışma başlatacaklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Burada saha içerisinde aydınlatma sorunu olduğunu gördük. Enerji sorunu var. Elektrikler kesildiğinde jeneratörler devreye giriyor ama bu da yeterli değil. Buradaki enerji eksikliğinin giderilmesi için çalışma başlatacağız. Buranın güvenliğini sağlamak için güvenlik kameralarının devrede olması gerekir. Enerji kesintisinin yaşanmaması gerektiğini görüyoruz. Ayrıca yaya geçişlerinin sadece Sarp Sınır Kapısı'nda uygulandığını biliyorduk. Ancak burada da yapıldığını öğrendik. Bugün bunu sordum, arkadaşlarım da konu hakkında bilgilendirdiler."
Türkiye'den komşu ülke İran'a giriş çıkışlar olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bunun da gün itibarıyla sayı olarak 2 bin ile 2 bin 500 arasında değiştiğini de öğrendim. Bu giriş çıkışlarda yolcular, beraberinde bazı ürünler getirip götürüyorlarmış elbette. Bu konuda da değerlendirmelerimizi yapacağız" diye konuştu. Gürbulak Sınır Kapısı'nda bir takım altyapı sorunlarının mevcut olduğunu ve bunların kısa sürede giderilmesi için çalışacaklarına işaret eden Yazıcı, şöyle devam etti: "Suriye'de olaylar başlamadan önce 8 aktif kapımız bulunuyordu ancak Suriye'deki olaylar sonrası bu kapıların sayısı 4'e düştü. Suriye'de yaşanan sorunlara bağlı olarak özellikle sevk ve idareyle ilgili sorunlar var. Temmuz 2012 tarihinde bakanlığımızın onayıyla bir uygulama başlattık. Böylece güvenliği ele alarak Suriye'deki güvensiz ortamın ortaya çıkmasını gözeterek, Türk vatandaşlarının Suriye çıkışı için gümrük hizmetini vermiyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...