Bakan Yazıcı: Belki yargıya taşıyacağız

/ Kaynak: AA
Bakan Yazıcı: Belki yargıya taşıyacağız

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Yazıcı, "TBB'nin tüketici hakem heyetlerinde sunulacak avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararı yargıya taşıyacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Barolar Birliğinin, tüketici hakem heyetlerinde sunulacak avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararını, belki yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen 99. Dönem Kaymakamlık Kursunda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak kaçakçılığın önlenmesine yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Kayıt dışılığın önlenmesinin ekonomi açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Kayıt dışılığı ne kadar minimize edersek, o alandaki mücadelemizi ne kadar etkin hale getirirsek, kayıtlı olanların yükünü o kadar hafifletiriz. Ekonomi o zaman daha da sağlamlaşır. Kaçakçılık ve yasa dışı faaliyetler sosyal dokuyu bozan faaliyetlerdir. Kaçağın her türüyle etkin mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı. Çalışmalarını insan odaklı bir şekilde yürüttüklerini belirten Yazıcı, "İnsanı esas alan çalışmalarımız, hükümetlerimizin başarılı olmasında etkili olmuştur. En kutsal varlık insandır. Bunun rengi, mezhebi, düşüncesi ve inancı hiç önemli değildir. Dolayısıyla insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu. Hedeflerinin Türkiye'yi, ticaretin en kolay ve en hızlı yapıldığı ülke haline getirmek olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Türkiye'nin rekabet gücünü arttırmak için müteşebbislerin önündeki sorunları kaldıracak, işlem süreçlerini basitleştireceğiz" dedi. Türkiye Barolar Birliğinin, tüketici hakem heyetlerinde verilecek avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararına değinen Yazıcı, "Belki onu yargıya taşıyacağız" diye konuştu.
Genç kaymakamlara tavsiyeler
Genç kaymakamlara önerilerde de bulunan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Özellikle kaçakçılığı önleme noktasında kulağınız hassas olsun. En kıymetli varlık insan, en üstün güç hukuk ve adalettir. Gittiğiniz yerlerde kendinizi en üstün gibi görmeyin. Öyle bir zaafa düşerseniz, orada bozgun olur. Bunu suistimal eden yapılar vardır. Onlar ortaya çıkar ve mücadele etmeye başlarsınız. Milletin kaynağını en etkin şekilde kullanın. Yapacaklarınızın zamanlamasını çok iyi düşünün.
Bugünkü duruma gelmenizde emeği geçen anneniz, babanız, yakınlarınız var. Onlara karşı borcunuzu hiçbir zaman asla unutmayın. Gittiğiniz yerlere de genişletilmiş bir aile olarak bakın. Kapınız mutlaka açık olsun. Güçlü birey güçlü ailenin, güçlü aile güçlü toplumun temelidir. 76 milyonun kardeşliği en büyük zenginliğimizdir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...