Bakan Yanık'tan taciz skandalı ile ilgili açıklama: Mağdur, iki yıldır koruma altında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Yanık'tan taciz skandalı ile ilgili açıklama: Mağdur, iki yıldır koruma altında

Gündem Haberleri

6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiası sonrası muhalefetin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yönelik eleştirilerine cevap veren Bakan Yanık, "Dava bize 2 Aralık 2022’de ihbar edildi. Biz, aynı tarihte müdahil olduk. Mağdur 2 yıldır koruma altında. Diploma alıyor. Meslek eğitimi veriyoruz" dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin muhalefetin “Bakanlık sessiz kaldı” eleştirilerine cevap verdi.

Yanık, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde kamuoyunun bu konudan davanın açıldığı tarihte haberdar olduğunu söyledi. Bakan Yanık, “Dava bize 2 Aralık 2022’de ihbar edildi. Biz, aynı tarihte, 2 Aralık 2022’de davaya müdahil olduk. Açıklamamızı geç yaptığımız için arkadaşlar eleştiriyorlar. Evet 3 gün sonra yaptık açıklamayı, neden? Çünkü kamuoyuna mağdurla alakalı ne kadar bilgi yansıdığını bilmiyorduk. Dolayısıyla kendisinin ve çocuğunun can güvenliğini riske etmemek, açık kaynaklara ne kadar bilgi yansıdığını tam olarak öğrenebilmek için bir süre bekledik” dedi.

8 ARALIK 2020'DEN BU YANA KORUMA ALTINDA

Derya Yanık, mağdurun yaşadıklarının bakanlığa yansımasından sonra yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Mağdur, 30 Kasım 2020’de cumhuriyet savcılığına müracaat etmiş. Savcılıktan konu bize intikal etmiş. 4 Aralık 2020’de Şiddet Önleme İzleme Merkezimizin ilk kabul birimine almışız, 8 Aralık 2020’de de mağduru kadın konuk evimize almışız. Bu süre içerisinde mağdurun psikososyal desteği, sağlık desteği, okuma yazması yok, eğitimi yok, ilkokul diploması alınıyor, çocuğu var beraberinde, mağdura meslek eğitimi veriyoruz, aşçılık eğitimi alıyor, İngilizce öğreniyor ve hayatını kendisi kendi başına idame ettirecek şekilde yetişiyor. Mağdura meslek eğitimi veriyoruz, aşçılık eğitimi alıyor. Uzun süre gizliliğini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...