Bakan Varank: Ay'a sert bir iniş gerçekleştireceğiz

Düzenleyen:
Bakan Varank: Ay'a sert bir iniş gerçekleştireceğiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye havacılık ve uzay sanayinde küresel bir aktöre dönüşüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bunu Ay'a insan indirerek taçlandıracaklarını söyledi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisine konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “2030'a kadar 10 hedefin 10’unu da gerçekleştirme konusunda kararlıyız" dedi.

"İlk aşamada uzaya bir Türk insanının gönderilmesiyle Ay Araştırma Programı Projesi’nin Ay’a sert iniş safhasının gerçekleşmesi, ülkemiz için uzay alanında bir kırılma noktası olacaktır" diyen Bakan Varank, "Ay görevinde yerli olarak geliştirilen hibrit roket motorumuzu kullanarak, bu ekipmana uzay tarihçesi kazandırmayı, böylece uzayda rekabetçi bir ürüne sahip olmayı istiyoruz. Hibrit roket motorumuzun geliştirilmesi süreçlerinde testler başarıyla devam ediyor. Ay misyonunda kullanılacak aracın tasarım ve görev planlama süreçleri de başladı. Bu yıl uzay aracında kullanılacak yerli itki sisteminin tasarımı tamamlanarak entegrasyon süreci başlatılacak" ifadelerini kullandı.

RAMJET PROJESİ SON AŞAMADA

Türkiye'nin ilk millî Hava-Hava Füzeleri olan Gökdoğan ve Bozdağan'ın başarılı ARGE süreçleri sonrasında uçaktan atış testleri gerçekleştiğini de hatırlatan Varank “Sıvı yakıtlı RAMJET projesinde son aşamalara ulaştık. İnşallah 2022’de süpersonik hızlarda çalışan bir Ramjet Motoru prototipini ortaya çıkaracağız” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...