Bakan Uraloğlu'ndan selin vurduğu Libya'ya taziye mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu'ndan selin vurduğu Libya'ya taziye mesajı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Uraloğlu, binlerce kişinin öldüğü, binlerce kişinin kaybolduğu Libya'daki sel felaketi nedeniyle bir taziye mesajı paylaştı. Uraloğlu, "Türkiye olarak her durumda olduğu gibi bu büyük felakette de dost ve kardeş ülke Libya’nın yanındayız. Dualarımız Libya ile birlikte.'' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Libya'da meydana gelen sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

"DUALARIMIZ LİBYA İLE"

Uraloğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Libya’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen Libyalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak her durumda olduğu gibi bu büyük felakette de dost ve kardeş ülke Libya’nın yanındayız. Dualarımız Libya ile birlikte.''

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİ

Libya'nın doğusundaki "hükümetin Sağlık Bakanı" Osman Abdulcelil, gün içerisinde yaptığı açıklamada, ülkenin doğusunda meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısının, çoğu Derne kentinde olmak üzere 3 bini geçtiğini duyurmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Bakan Uraloğlu'ndan selin vurduğu Libya'ya taziye mesajı

Libya Başkanlık Konseyi de sel felaketinden zarar gören bölgeler için kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunmuştu.

Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu ifade edilmişti.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...