Bakan Uraloğlu’ndan 4 yeni havalimanı müjdesi!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu’ndan 4 yeni havalimanı müjdesi!

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 yeni havalimanın daha ülkeye kazandırılacağını duyurdu. Ulaştırmada yeni yol haritasını paylaşan Bakan Uraloğlu, “57 olan havalimanı sayımızı 61’e çıkararak hava ulaşımı alanında etkinliğimizi artıracağız” dedi.

Türkiye’nin havalimanı sayısı 61’e çıkıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 yeni havalimanın müjdesini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde yaptığı sunumda şunları kaydetti;

6 şubat depremlerinde havayollarımızı afet lojistiğinde etkin olarak kullandık. 720 bin vatandaşımızı bölgeden tahliye ettik.

57 olan havalimanı sayımızı 61’e çıkararak hava ulaşımı alanında etkinliğimizi artıracağız. İnsansız hava araçlarımızın sayısı 70 bin 589'a, İHA pilot lisansına sahip kişi sayısı 1 milyon 466 bine yükseldi.

Önümüzdeki dönemde genişbant internet hizmetini her eve ulaştıracağız. 2028'de mobil abone sayımızın 102 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Genişbant abone sayısını ise 112 milyona çıkaracağız.

ULAŞTIRMADA YENİ YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Önümüzdeki 3 yıllık dönemi kapsayan orta vadeli plan hedefimiz doğrultusunda demiryolu yatırım payı yüzde 49 olacaktır.

Hızlı trenle toplam 80 milyon yolcu seyahat etti. Bugüne kadar 1 milyarın üzerinde yolcu marmarayı kullanmıştır

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz

Demiryolu hat uzunluğunu 2028 yılına kadar 17 bin 11 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 600 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz.

HAVALİMANINDAN REKOR ÜSTÜNE REKOR

Türkiye'ye yeni havalimanları kazandırılmaya devam ediyor. Son olarak Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı'nı 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında 86 bin 255 kişi kullandı.

Havalimanına Ekim ayında 642 uçak iniş ve kalkış yaptı. Rize-Artvin Havalimanı 1 Ocak Tarihinden 31 Ekim 2023 tarihine kadar geçen 10 aylık sürede toplamda 863 bin 803 kişi kullandı.

İstanbul Havalimanı'nda da tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı. İstanbul Havalimanı, 30 Ekim-5 Kasım tarihlerinde günlük ortalama 1283 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...