Bakan Tunç'tan AP raporuna sert tepki: Bizim için hiçbir değeri yok

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Tunç'tan AP raporuna sert tepki: Bizim için hiçbir değeri yok

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2022 Türkiye raporuna tepki gösteren Bakan Tunç "Türkiye gerçekleriyle hiçbir alakası yok. Türkiye gerçekleri o değil. Maalesef birtakım marjinal grupların etkisiyle hazırlanan, bizim için hiçbir değeri olmayan temelsiz, objektif olmayan bir rapor." dedi.

Bir dizi ziyaret için geldiği Zonguldak'ta AK Parti İl Başkanlığına gelen Bakan Yılmaz Tunç, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un hedefinde Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili küstah raporu vardı. Bakan Tunç, "Maalesef birtakım marjinal grupların etkisiyle hazırlanan, bizim için hiçbir değeri olmayan temelsiz, objektif olmayan bir rapor." dedi.

Bakan Tunç şunları söyledi;

"TÜRKİYE GERÇEKLERİYLE HİÇBİR ALAKASI YOK"

Önceki gün Avrupa Parlamentosu'nda 2022 raporu yayınlandığını ve Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda kabul edildiğini de dile getiren Tunç, "Şimdi içerisindeki ifadelere baktığımız zaman Türkiye gerçekleriyle hiçbir alakası yok. Türkiye gerçekleri o değil. Maalesef birtakım marjinal grupların etkisiyle hazırlanan, bizim için hiçbir değeri olmayan temelsiz, objektif olmayan bir rapor yayınlandı.

"İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNİNİ BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTEREN ÜLKE"

Raporda diyor ki, 'Türkiye hukukun üstünlüğünde geriye gidiyor. İşte yargı bağımsızlığı yok.' Ne demek? Türkiye hukukun üstünlüğünde ileri gitmeye devam ediyor ve Türkiye milletiyle beraber özellikle demokrasi mücadelesini 15 Temmuz'da insan hakları mücadelesinin nasıl verildiğini bütün dünyaya gösteren bir ülke.

"DEMOKRASİNİN STANDARTLARINI YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Milletiyle beraber, lideriyle beraber. Bundan sonra da yine demokrasinin standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirdi. Yasamayı daha da güçlendirdik, yargısı tarafsız, yasama, yürütme, yargı, kuvvetler ayrılığının tam anlamıyla uygulandığı bir ülke olarak hem adalet alanının hem yargı ve hukuk alanında hem de milletimizin refahını daha da arttırma anlamında çalışmalarımıza gece gündüz devam edeceğiz.

Bakan Tunç'tan AP raporuna sert tepki: Bizim için hiçbir değeri yok

"KENDİLERİNE BAKSINLAR"

Biz milletimizin huzuru için, milletimizin güvenliği için çalışıyoruz. Ama maalesef kendi ülkelerinde, özellikle yaşam hakkının düşmanı olan terör örgütlerine o gösteri alanlarını açanların öncelikle kendilerine bakması lazım. O PKK paçavralarıyla propagandalara müsaade edenler, oralarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara müsaade edenler öncelikle onların hukuka saygılı olması lazım. Onlardan alacağımız ders yok. Biz milletimizin huzuru, güvenliği ve onların hakkı için, onların hakkını korumak için gece gündüz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz inşallah.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...