Bakan Tüfenkci'den 'Habur Sınır Kapısı' açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Tüfenkci'den 'Habur Sınır Kapısı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

IKBY'de yapılan sözde ''bağımsızlık'' referandumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar" açıklamalarının ardından konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı ile ilgili, "Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir." ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı ile ilgili, "Esasında baktığımızda önceki günlere nazaran bir miktar giriş ve çıkışlarda düşme olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu konuyla ilgili düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmıştım. Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir." dedi.

ERDOĞAN, ''VANAYI KAPATTIK MI İŞ BİTTİ!'' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik yaptırımlar kapsamında ticaretin aktığı sınır kapılarının kapatılacağını söylemişti ve IKBY'nin Türkiye üzerinden geçen petrol boru hattının vanasını kapatılabileceğinin sinyalini vermişti.

Erdoğan, referandumun ardından "Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...