Bakan Tekin: Telefonda yasak yok, dolap var

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakan Tekin: Telefonda yasak yok, dolap var

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bakan Tekin, "Öğretmenlere yasak getirmedik, tavsiyede bulunduk. Veliler, öğretmenlerin öğrencilerle fotoğraf çektirmesinden rahatsız. Telefonların muhafazası için okullara dolap yapılacak" dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ -  Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısı sonrasında, gazetecilere, okullarda cep telefonu kısıtlamasının detaylarını anlattı.

Cep telefonlarının muhafazası için okullara dolap yapılacağını söyleyen Tekin “Okul müdürleri tedbir alsın diye 15 gün önce düzenlemeyi gönderdik. Süreci il millî eğitim müdürleri takip edecek. Sadece olağan dışı bir durum olduğunda telefonlar verilecek" dedi.

"Okul müdürlerinin telefonları muhafaza edecek yerleri var" diyen Bakan Tekin, "En kötü ihtimal ise bürolarına koyacaklar. Hâlihazırda okullarda zaten değerli eşyaları bir yerde muhafaza ediyorlar. Yeter ki yapmak istesinler. Ayrıca öğretmenlere yasak getirmedik ama tavsiyede bulunduk. Öğretmenler öğrencilerle fotoğraf çekiyor. Veliler bu durumdan rahatsız. Bir fotoğraf paylaşılmadan önce veli ve öğrencinin rızasını almalarını istiyoruz. Öğretmen sosyal medyada popüler oluyor. Ama veliler bakanlığa şikâyette bulunuyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirmişti.

Tekin, şu sözleri sarf etmişti: "Çocuklarımızın okullarda, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz.

Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikrettik. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerde kullanmazlarsa mutlu olacağız."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...