Bakan Suat Kılıç, işçilere böyle seslendi

/ Kaynak: DHA
- Güncelleme:
Bakan Suat Kılıç, işçilere böyle seslendi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bakan Suat Kılıç, Samsun'da iftar vaktine yakın inşaat işçilerine 'Bırakın kardeşim iftar var' diye seslendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'un Havza İlçesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından Atakum İlçesi'ne giderek inşaatı devam eden Gençlik Merkezi'ni inceledi. İftar vaktine yarım saat kala yaptığı inceleme sırasında inşaatta çalışan işçileri gören Bakan Kılıç, "Bırakın kardeşim iftar var. Bakan geliyor diye sizi orada meşgul ediyorlar. Bırakın iftar var bırakın" diye seslendi. Bunun üzerine işçiler ellerindeki malzemeleri bırakarak inşaat alanından ayrıldı. Daha sonra memleketi Ondokuz Mayıs İlçesi'ne giden Bakan Suat Kılıç, burada Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar sonrasında vatandaşlara hitaben konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "İslam dünyası niye bu kadar kan revan içerisinde bizim aklımızın buna yetmesi mümkün değil. İslam dünyası niye bu kadar gözyaşına boğulmak üzere bunu idrak yetmesi mümkün değil. Ama en kuvvetli silah elimizde, duamız var dua ediyoruz. Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin katil bir diktatörün elinden kurtulması, hayatını, hürriyetini ve ibadetlerini özgürce yaşayabilmesi için dua ediyoruz. Mısır'daki kardeşlerimizin darbeci yönetimlerin, diktatörlerin zulmünden kurtulması için dua ediyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizin hizmet bilmeyen ablukadan kurtulması için, Myanmar'daki kardeşlerimizin kurtulması için, soykırıma varan ölümlerden kurtulması için, Afrika'daki kardeşlerimizin öldürücü kıtlıktan ve kuraklıktan kurtulması için dua ediyoruz. Dua etmek yetmez, arada bir de akıl etmemiz lazım. Muhakeme edip düşünmemiz lazım. Niye bu olumsuzluklarla imtihan ediliyoruz. Acaba bizim nerede hatamız var. Acaba bizim ramazan ve bayram günlerinde hatalarımızı telafi etmek için daha fazla ne yapabiliriz. Bunların cevabını arayalım" dedi.


Türkiye'nin başında da büyük belalar olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Her şeyden evvel bir terör belasıyla 30 yıldır mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Bunun yanında ayrıca son dönemlerde gördünüz. Ağaç dediler, park dediler, yeşil dediler, oksijen dediler sonra gerçeği kendileri itiraf ettiler. Ne dediler, 'Sen hala bu meselenin bir park meselesi olmadığını anlamadın mı' dediler. Eylemleri organize edenler 3'üncü günde dillerinin altındaki baklayı çıkardılar. O meselenin bir park meselesi olmadığını çok iyi anladık. O meselesinin ağaç meselesi olmadığını, yaprak meselesi olmadığını anladık. Hem de çok iyi anladık. O meselenin oksijen meselesi olmadığını çok iyi anladık. Yeşil alan meselesi olmadığını çok iyi anladık. Alışveriş merkezi diye koparılan gürültünün bir davul sesinden ibaret olduğunu iyi anladık. Etrafı toparlamak için yapılmış bir düzmece tiyatro oyunu olduğunu çok iyi anladık. Bugün her zaman olduğundan daha dikkatli olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.


Türkiye'nin güçlendiğinin ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sözlerine şöyle davam etti: nbsp;


"Milli gelirimiz 10 sene öncekinin 3 katı oldu. Türkiye'nin her tarafında duble yollar, Türkiye'nin her tarafında havaalanları, Türkiye'nin her tarafında yüzme havuzları, spor salonları, öğrenci yurtları, hastaneler var. Türkiye adeta bir şantiyeye döndü. Ak Parti hükümetinden önce yapılan bir tane stadyum var. O da İstanbul'da Olimpiyat Stadyumu'dur. Benden önceki bakanlarımız parasını ödedi, 2 senedir de ben ödüyorum. Bizden önceki iktidarın borçla kredi ile yaptığı bir tanecik stadyumun bedelini biz halen ödemeye devam ediyoruz. Samsun'da Türkiye'nin en büyük stadyumlarından birini yapıyoruz. Samsun'a simge olacak bir camiye, Osmanlı eseri, çizgileri sağlam, mimari proje olarak akıllardan silinmeyecek, bir kere görenin aklında yaşadığı müddetçe iz bırakacak bir eser camiye ihtiyacı vardı. Arkadaşlarla düşündük, taşındık, anlaştık. Caminin adı protokol camii değil. Protokol diye bir cami olmaz. Cami de protokol olmaz. Caminin protokolü olmaz. Camilerde mevki makam sökmez. Öyle birilerinin de iddia etti gibi 15 bin kişilikte değil. Camimize 5 bin 555 kişiyi kapalı alanına alabilecek bir proje üzerinde çalışılıyor. Cami üzerinden polemik olmaz. Camii Türkü ile Kürdü ile Arapı ile Arnavutu ile camii Alevi'nin de Sünni'nin de, camii bu topraklar üzerinde tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet inancı ile yaşayan herkesin mukaddes mekanıdır. Hiç kimse camiler üzerinden siyaset yapmasın. Aleviler, Sünniler bu topraklarda bin yıldır yaşıyorlar. Birbirlerine saygı duyarak, örf ve adetlerine saygı duyarak birbirlerini kucaklıyorlar. Hiç kimse bizim Alevi kardeşlerimizin arasına giremez." nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...