Son dakika... Bakan Soylu, (Taksim saldırısı) 'Mesajı aldık, çok güçlü cevap vereceğiz' sözleriyle tepki gösterdi: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesinde terör saldırısının meydana geldiği alanda açıklama yaptı. Soylu, "Olayın nasıl koordine edildiğini biliyoruz." diyerek, "Biz bize verilen mesajı biliyoruz. ABD'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz. Reddediyoruz." sözleriyle tepki gösterdi.

Dün Taksim'de gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 81 kişi ise yaralanmıştı. Saldırganın yakanlandığı haberi bir nebze de olsa yüreklere su serperken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kez daha patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ne geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Soylu yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmediklerini söyleyerek sert tepki gösterdi.

"YAKALANMASAYDI YUNANİSTAN'A KAÇIRACAKLARDI"

"Biz kimsenin düşmanı değiliz," diyen Soylu, "Kimseye kalleşlik yapıyoruz. Kalleşliklere tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. Operasyonlar devam ediyor. Yakalanmasalardı bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı." bilgisini verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALİMATI ÖLDÜRÜLMESİNE YÖNELİKTİ"

Bakan Soylu, "PYD'yi orada kim besliyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz, hem de çok güçlü bir mesaj." ifadesini kullandı.

Soylu, "Bir bilgi daha vereyim. Olay sonrası yapılan teknik dinlemede açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Kanal atın talimatı var net bir şekilde. İstanbul'a 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik." diye konuştu. 

"BUNLARA BOYUN EĞMEMELİYİZ"

"Elbette biz burada millet olarak birlik içinde güçlü olmalıyız, bunlara boyun eğmemeliyiz." diyen Soylu, son 2 saldırının da hem Mersin hem de bunun birinin Münbiç'te ve birinin de talimatının Kobani'den geldiğinin çok açık ve net şekilde ortada olduğunu söyledi.

"KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAKALANDI"

Soylu, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü biraz sonra bir basın bildirisi geçecektir. Küçükçekmece'de yakalandı. Patlattıktan sonra Esenler'e gitti, araçla Küçükçekmece'ye gitti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca bir sokakta olduğunu öğrendik. O sokağa yapılan operasyonda kıskıvrak bu evde ele geçirilmiş oldu." dedi.

"ÖLDÜR' TALİMATI VEREN KİŞİYİ DE YAKALADIK"

Bakan Soylu, "Bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki üzülecek ama onu öldür talimatı verdiği kişiyi de yakaladık. Operasyonlar devam ediyor." diyerek sözlerini sonlandırdı.

6 ÖLÜ, 81 YARALI

Türkiye İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya kilitlendi. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yaşanan terör saldırısının acısı hala tazeliğini koruyor.

Hain saldırıda yaşanan patlamada 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi ise yaralanmıştı. Hain saldırının ardından geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, teröristi yakalamak için operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın hemen ardından başlatılan çalışmalar sırasında, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkalini tespit etti. 1200 kamera görüntüsünü inceleyen emniyet güçleri, 21 adrese operasyon yaparak 46 şüpheliyi gözaltına aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...