Bakan Soylu: FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda 543 şüpheli gözaltına alındı

- Güncelleme:
Bakan Soylu: FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda 543 şüpheli gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda şu ana kadar 543 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY üyeleri ile ailelerine finansal yardımda bulunan şüpheliler tespit edildi. Kimlik ve adresleri belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı.

543 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin bilgileri aktardı. Operasyona 'Gazi Turgut Aslan' isminin verildiğini söyleyen Bakan Soylu, "Örgüt mensuplarını sistematik olarak para transferinde bulunulduğu anlaşılmıştır. Birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen para transferi tamamen yurt dışı kaynaklı. 3 ile 6 bin lira arasında gönderilen bir para. Kartsız işlem, kargo içerisinde ve fiziki temas ile gerçekleşti. 704 gözaltı talimatı alındı, 543 gözaltı gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

"GİZLİLİK İÇİNDE YÜRÜTÜLEN BİR SORUŞTURMA"

Operasyonun sabah neden açıklanmadığına ilişkin de bilgi veren Bakan Soylu, "Biz bunu neden söylemedik. Çünkü bir şafak baskını yapıldı. Sebebi gizlik içinde yürütülen bir soruşturma. Bizim teknik cihazlarına ve özellikle telefonlarına ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar birçoğunu sağlayabildik." şeklinde konuştu.

YARIM MİLYON TL ELE GEÇİRİLDİ

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün güncel yapılanması ve finansal kaynaklarının deşifresine yönelik bugün "Gazi Turgut Aslan" operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde; B.G., H.U., M.A., M.L., M.A., Ş.Ç., Ş.A., Y. İ.B., N.A., A.Ç., B.Ö., E U., F.Y., M.S., N.A., S.Ç., S.Y. isimli şahıslar Afyonkarahisar il merkezinde E. T., İ. Z., isimli şahıslar İstanbul’un Pendik ilçesinde, Z.Ş. isimli şahıs Şanlıurfa Siverek ilçesinde, H. A., isimli şahıs Uşak’ta, ve E. K. isimli şahıs Konya Ilgın ilçesinde olmak üzere toplamda 22 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 140 bin 300 TL, 10 bin 541 dolar, bin 710 Euro, 6 adet Ata altını, 9 adet çeyrek altın ve 3 adet yarım altın ele geçirildi. Aramalarda ekipler, çok sayıda dijital materyale el koyarken, şüpheli şahıslar ile ilgili adli işlemlere başlanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...