Bakan Selçuk: En büyük hayalim tır şoförü olmaktı

Bakan Selçuk: En büyük hayalim tır şoförü olmaktı

GÜNDEM Haberleri

“Lisede sınıfta kaldım hatta 2 ay kaçtım. Benim hayalimde nikelajlı büyük bir tırda, tır şoförü olmak vardı...”

Özel bir televizyon kanalında söyleşi yapan Bakan Selçuk, okula başlama hikayesini ve nasıl öğrenci olduğunu anlattı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Benim hayalimde nikelajlı büyük bir tırda, tır şoförü olmak vardı” dedi. Bakan Selçuk, kendini şöyle anlattı: Annemin eğitim hayatımla ilgisi çok önemli. Onun sayesinde okudum, diyebilirim. Doğduğum köyde ilkokul birinci sınıfa 5 yaş 2 aylıkken başladım. Ailem Ankara’ya göçmüştü, ben de babaannemin yanında köyde kaldım. Toplam 17 gün gitmişim okula gerisinde de kaçmışım.

BİR YIL SINIFTA KALDIM
Daha sonra Ankara’da ikinci sınıfa devam ettim. Köyden gelmiş bir öğrenci olduğum için diğer çocuklar benimle konuşmuyordu. Sınıfta yokmuşum gibi sanki. Bir tek şekilde görülüyorum; ağabeyimden ablama, ablamdan da bana geçen siyah bir önlük var. Önlüğün yan taraflarında bulunan bir cebi çok yıprandığı için annem birini atmış, bir cebi de ters çevirip ortaya dikmiş. 700 kadar öğrencinin içinde cebi ortada olan tek öğrenci benim. Çok dikkat çekiyor bu ama hiç kimse konuşmuyor. Öğretmen bir hikâye anlatarak, ‘sekmek ne demek’ diye sordu. Sınıfta da sekmeyi bilen bir tek ben oldum. Öğretmenim beni alkışlattı ve teneffüste çocuklar benimle ilk defa o zaman konuşmaya başladı.
Lise dönemimde 2 ay kadar okuldan kaçtım. Babam, ‘Okumayıp benim gibi dolmuş şoförü mü olacaksın?’ diyerek beni dövdü. Babama, ‘Hayır, ben tır şoförü olacağım’ dedim. Lisede bir yıl sınıfta kaldım. Ankara Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Fakültesine devam ederken dolmuş ve taksi şoförlüğü yaptım. Çocukluk hayallerimle bugün geldiğiniz yer aslında uyuşmuyor...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...