Bakan Özhaseki: Hala 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinin dışında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Özhaseki: Hala 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinin dışında

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kayseri’de konuştu. Kahramanmaraş depremlerinin ardından 1 milyon 900 bin vatandaşın evlerinin dışında kaldığını söyleyen Bakan Özhaseki, Orada yapılması gereken ev sayısı 680 bin. İşyerleri 170 bin. Oraları ayağa kaldırmak adına bakanlığımız gece gündüz uğraşıyor, Allah mahcup etmesin" dedi.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Bakan Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımı tamamlanan Samet Özer Diyanet eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışında konuştu. Programa katılan Bakan Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 1 milyon 900 bin vatandaşın evlerinin dışında kaldığını ve o bölgeyi ayağa kaldırmak için bakanlık olarak gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

ASRIN FELAKETİ KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ

Bakan Özhaseki, “Allah ülkemize bir daha böyle bir afet vermesin. Ama biliyoruz ki bu ülke deprem ülkesi. Son 100 yıl içerisinde bu ülkede 6 ve üzeri büyüklüğünde meydana gelen yıkıcı deprem sayısı 226. Senede neredeyse 2 veya 3 tane büyük deprem var. Ölen insanlarımızın sayısı 130 bin. Maddi değeri ölçülmez ki, milyarlarca dolar. 6 ay kadar önce Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem meydana geldi. Gecemiz, gündüzümüz orada geçiyor.  Eskiden her hafta sonu Kayseri'ye geliyordum, şimdi 3-4 haftada bir zor geliyorum. Hep o taraflara gitmeye çalışıyorum. 

Bakan Özhaseki: Hala 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinin dışında

“1 MİLYON 900 BİN VATANDAŞIMIZ EVLERİNİN DIŞINDA”

“Hala 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinin dışında. Orada yapılması gereken ev sayısı 680 bin. İşyerleri 170 bin. Dile kolay, birkaç tane şehir yapacaksınız. Maddi sorunları aştık diye düşünün, inşaat malzemelerini bulup ustalara ekipmanları dizip, müteahhitlerle orada iş yapmak bile başlı başına ayrı bir zorluk. Oraları ayağa kaldırmak adına bakanlığımız gece gündüz uğraşıyor, Allah mahcup etmesin. İnşallah bu yükün altından kalkacağız, kardeşlerimizi güvenilir evlerine kavuşturacağız ve onların duasını almaya devam edeceğiz. Buralarda da tünel kalıp sistemiyle son dönemde ortaya koyduğumuz mevzuata uygun olarak yapılan evlerde endişeniz olmasın, rahat olun. Evin yüksek olması yıkılmasına sebep değil, yeter ki mevzuata uygun yapılmış olsun. Denizin üzerine bile ev yapılır yeter ki oradaki mevzuata uygun olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde merkez hizmete açıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...