Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya depremine Adıyaman'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde peş peşe deprem meydana geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlere Adıyaman Valiliğinde yakalandı. Özhaseki, yanındakilerle birlikte dışarı çıktı.

Malatya'da üç dakika arayla iki deprem oldu. İlki saat 17.46'da 5,2, ikincisi 17.49'da 4,7'lik büyüklüğünde gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, iki depreme de Adıyaman Valiliğindeki koordinasyon toplantı sırasında yakalandı. 

"DEPREM OLUNCA DIŞARI ÇIKTIK"

Valilik önünde konuşan Özhaseki, deprem anında hızlıca dışarı çıktıklarını söyledi. Bakan Özhaseki "İki saattir devam ettiğimiz toplantının zaten sonuna yaklaşmıştık. Deprem olunca da hep beraber dışarı çıkmayı daha uygun gördük" dedi. 

"KALICI KONUTLARIN İNŞASI SÜRÜYOR"

6 Şubat'taki afetten etkilenen şehirlerde incelemeleri ve çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Özhaseki "Biz özellikle deprem bölgelerimizi tek tek gezip oradaki olanı biteni önümüzdeki günlerde bizim yaptığımız planlamayı vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Başladığımız inşaat sayılarını, ne zaman teslim edeceğimizi, yerinde dönüşümle ilgili ne gibi bir yol tarzı, bir yol haritası izleyeceğimizi tek tek de izah etmeye çalışıyoruz. Kalıcı konutları sağlıklı bir şekilde yapılması için çabalıyoruz. Dışarıda kalan vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...