Bakan Kurum'dan selde hasar gören evlerle ilgili açıklama

Düzenleyen:
Bakan Kurum'dan selde hasar gören evlerle ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da afette zarar gören binaların yerine yenisinin yapılacağını söyledi. Bakan Kurum, yaraların hızlı bir şekilde sarılacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un selin vurduğu Ankara’da incelemeleri sürüyor. İlk önce Haymana ilçesi Kızılkoyunlu Mahallesi’ni ziyaret ederek hasar gören ev ve ahırları inceleyen Bakan Kurum, ardından Akyurt Teberik köyünde selde hayvanlarını kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden 67 yaşındaki Mustafa Demirel'in cenazesine katıldı.

"METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"

Buradan sonra da Akyurt Kızık Mahallesi’ne gitti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çevre Bakanı Murat Kurum "Metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğü bir afetle karşı karşıyayız. Bugün Haymana ilçemize gittik. Köyümüzde 14 ağır hasarlı, biri ise yıkık olan evin tespitini yaptık. Şu anda Akyurt'tayız. Az önce bir vatandaşımızı toprağa verdik. Dere güzergahı üzerine evler yapılmış. Hasar gören binaların yerine yenisini yapacağız" dedi.

ÇADIR VE KONTEYNERLER KURULACAK

Afetin yaralarını saracaklarını vurgulayan Kurum, vatandaşların ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca giderileceğini de söyledi. Haymana’ya çadır ve konteyner gönderileceğini belirten Bakan Kurum "Gerek tarım hasarı gerek hayvanlarımızdaki teleflere ilişkin tespitler yapılıyor. Vatandaşlarımızın acil gıda barınma ihtiyaçlarını Kızılay'ımızla, AFAD'ımızla, belediyelerimizle birlikte yürütüyoruz. Barınma ihtiyaçlarına ilişkin de belediyelerimizin misafirhanelerinde, otellerinde afetzedeleri ağırlıyoruz. Haymana'da çadır ve konteynerler bugün inşallah kurulacak” diye konuştu.

"DERE TIKANDI" 

Bakan Kurum, gereken tedbirleri almaya gayret gösterdiklerini aktararak "Bulunduğumuz köy de yine Akyurt'ta selin ilk başladığı nokta. Hemen yanımızdaki derenin tıkanması sebebiyle taşkın meydana geldi. Evlerimizin bir kısmında hasarlar söz konusu. Daha önceki afetlerde, sellerde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla ne yaptıysak aynı şekilde Ankara'da da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...