Bakan Kurum, Nurdağı’na yapılan akıllı köy evlerini paylaştı: Devlet her şeyi düşünmüş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kurum, Nurdağı’na yapılan akıllı köy evlerini paylaştı: Devlet her şeyi düşünmüş

GÜNDEM Haberleri

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Nurdağı’na yapılan akıllı köy evleriyle ilgili paylaşım yaptı. Evlere eşyalarında da yerleştirildiği görülürken Bakan Kurum'un paylaştığı notlar dikkat çekti.

Türkiye 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen şiddetli depremlerin izlerini hızla silmeye devam ediyor.

Bu kapsamda depremin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde birçok köy evi yapıldı. Üstelik bu evler depremden 2 buçuk ay gibi bir sürede tamamlandı. Bazı köy evlerinin hak sahiplerine teslimi için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

BAKAN KURUM EVLERİ PAYLAŞTI

Gelişmeler bu yöndeyken, Bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Nurdağı’nda Belpınar Mahallesi'ndeki yapımı tamamlanan köy evlerine ilişkin bir paylaşım geldi.

"DEVLET HER ŞEYİDÜŞÜNMÜŞ"

"Devlet her şeyi düşünmüş, her şeyi içine koymuş. Hep böyle güvenle sağlıkla oturun." ifadelerine yer veren Kurum, tamamlanan köy evlerinin görüntülerini de paylaştı.

EŞYALI TESLİM EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından kalıcı konut ve köy evlerinin yapım süreci eş zamanlı yürütülürken, köy evleri, depremden 76 gün sonra teslim edildi.

Bakan Kurum, Nurdağı’na yapılan akıllı köy evlerini paylaştı: Devlet her şeyi düşünmüş

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belpınar Mahallesi'nde teslim edilen akıllı köy evleri tek katlı, yöresel mimariye uygun ve 3+1 olarak inşa edildi.

Depremzede ailelere köy evleri eşyalı teslim edilirken, köyde konutların yanı sıra köy konağı, cami ve ahırlar da yer aldı.

"HAYALİMDEKİ BUYDU"

Bayramın ikinci günü evlerini teslim alan depremzedeler, duygularını şu sözlerle aktardı:

"Cumhurbaşkanı'mız 'üç ay içerisinde yaparım' diyordu. 45 günde yaptı, bize teslim etti. İstediğimiz bir ev oldu, hayalimdeki buydu. Umduğumuzdan çok çok üstün oldu. Beğenmediğim bir yer yok. Devlet her şeyi düşünmüş, her şeyi içine koymuş. Çok sevindik. Evimiz oldu, yuvamız oldu. Burada her şey var, dört dörtlük. Çifte bayram yaşadık."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...