Bakan Kurum açıkladı: Sosyal Konut projesinde kura tarihi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kurum açıkladı: Sosyal Konut projesinde kura tarihi belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Milyonlarca kişinin başvurduğu ve dört gözle kurasını beklediği Sosyal konut projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, Sosyal Konut projesinde ilk kuraların 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da çekileceğini duyurdu.

Milyonlarca kişinin başvurduğu ve cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak ifade edilen 'İlk evim'de herkesin beklediği açıklamayı Bakan Kurum yaptı. Bakan Kurum, sosyal konut projesinde kura tarihlerini açıklayarak bu kuraların nerede çekileceğini duyurdu.  Sosyal konutta başvuruları bittikten sonra vatandaşlar "Sosyal konut kura çekimleri ne zaman ve nerede başlayacak?" sorunu sormaya başladı. Sosyal konut kuraları hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İlk kuralar Şırnak ve Ardahan'da 7 Kasım'da çekilecek" dedi.

'6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK'

Bakan Kurum konuya dair yaptığı açıklamada "12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa sürede tamamlanacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi tamamlanmış, hak sahipleri belli olmuş olacak." sözlerini kullandı.

'2023 YILININ MART AYI İÇİNDE BELLİ OLACAK'

"TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak." bilgisini veren Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...