Bakan Koca'dan 3 dilde Gazze açıklaması: Tarihi görev için hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan 3 dilde Gazze açıklaması: Tarihi görev için hazırız

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye sağlık yardımı için Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştü. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından 3 dilde açıklama yapan Bakan Koca, "Gazze için ilaç ve tıbbi malzemesi gibi tüm hazırlıklarımızı yaptık, bu tarihi görevi yerine getirmek için bekliyoruz" dedi.

İsrail ordusu dün akşam Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da aralarında olduğu 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in bu katliamı dünyayı ayağa kaldırdı. Türkiye ise Gazzeli siviller için harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısırlı mevkidaşı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştü. İkili, bölgedeki durumu ele aldı. Bakan Koca, Ghaffar ile görüşmesini sosyal medyadan paylaşarak Gazze için atılacak adımlarla ilgili 3 dilde şu ifadeleri kullandı; 

"SAHRA HASTANESİ KURULUMU VE SAĞLIK PERSONELİ DESTEĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Gazze’de dün gerçekleştirilen hastane saldırıları konusunda uluslararası muhataplarımızla gerçekleştirdiğim görüşmeler çerçevesinde Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile de bir telefon görüşmesi yaptım. Gemi Hastane gönderilmesi, Sahra Hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavi için yaralıların ülkemize nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu, diğer görüşmelerimde olduğu gibi Mısırlı mevkidaşıma da ilettim. Kendilerinin de bu konuda gerekli tüm hazırlıkları Refah Sınır Kapısında yaptıklarını, ancak problemin sınırın diğer tarafında olduğunu; işbirliği önerisinden ve yaklaşımından dolayı Türkiye’ye müteşekkir olduklarını, öncelikle travma ve yanığa bağlı ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyabileceklerini ve sahra hastanesi kurulmasının faydalı olacağını belirttiler.

"TARİHİ GÖREVİ BEKLİYORUZ"

Türkiye olarak, bu doğrultuda, ilaç ve tıbbi malzeme temini, Sahra Hastanelerimiz ve uzman ekiplerimizle ilgili tüm hazırlıklarımızı yapmış olarak, bu tarihi görevi yerine getirmek üzere hazır bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...