Bakan Koca sesi titreyerek açıkladı: Bir hastamı kaybettim

Bakan Koca sesi titreyerek açıkladı: Bir hastamı kaybettim

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs sebebiyle 89 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybettiğini, vaka sayısının ise 98’e çıktığını açıkladı.

Bakan Koca, dün gece son gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Aldığımız tedbirlerle 90 gün virüse dirayet gösterdik. İnsalık bu tablonun içindeyken Türkiye’nin tümden yalıtılması imkân dışıydı. 7 gün önce size ilk vakayı bildirmiştim. Virüs özellikle solunum yolu üzerinden bulaşıyor.
Virüsün farklı yaş grupları üzerinde farklı etkisi var. Çocuklar ve gençler çabuk atlatabiliyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç yaşın ilerlemesine göre değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın en ağır hissettiği kişiler direnci düşük ve farklı hastalığı olan kişilerdir. Direnci düşük, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdır.

89 YAŞINDA, ÇİN TEMASLI
Bu gece sizi ve tüm halkımızı üzecek bir haberi aynı üzüntüyü hissederek vereceğim. Sağlık Bakanı olmanın yanında, bir hekim olarak da bu cümleyi kurmak istiyorum. İlk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye allahtan rahmet diliyorum.

VAKA SAYISI 98’E ÇIKTI
Yapmamız gereken şey, ciddi riskler içeren bu hastalığa karşı tedbir almaktır. Avrupa ülkelerine sınırlarımızı kapattık, riskleri önlüyoruz. Bugün yapılan testlerde çıkan pozitif sayı 51’dir, toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Bugünler böyle sürmeyecektir, 1 buçuk 2 ay direnelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...