Bakan Koca: Hekim randevuları 3-4 haftada çözülür

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca: Hekim randevuları 3-4 haftada çözülür

Gündem Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, kamuya dönen yaklaşık 6 bin hekimin 3-4 hafta içinde göreve başlayacağını belirterek “Randevulardaki sorunun her geçen gün daha da azalacağını söyleyebilirim” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’daki maden patlamasında yaralanan madencilerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi. Koca, “Şu an 3 madencimiz entübe, yoğun bakımda. Önümüzdeki süreçte muhtemelen bir yaralımızı daha solunum cihazından ayırabiliriz. Diğer 3 yaralıdan biri zaten servise çıkarılmıştı. Bugün ya da yarın muhtemelen bir hastamız daha yoğun bakımdan servise çıkarılabilir. Genel durumları daha iyi, kötüye gidişleri yok ama 2 kişinin kritik durumu devam ediyor” dedi.

"MEVCUT HİÇBİR HASTANEMİZİ KAPATMIYORUZ"

Etlik Şehir Hastanesi’nin hasta yoğunluğu hakkında da bilgi veren Koca, şunları söyledi: “Etlik Şehir Hastanesi’ne her geçen gün planlama dahilinde hekim ve personel takviyesi yapılıyor. Şu an günlük poliklinik hasta sayısı 8 binlere ulaştı. Yılbaşında 20 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Randevular konusunda da iyileştirmeler yapıyoruz. Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azaldı. Kamuya dönen yaklaşık 6 bin hekimimiz oldu. Sanıyorum onlar da önümüzdeki 3-4 hafta içinde göreve başlamış olurlar. Sorunun her geçen gün daha da azalacağını söyleyebilirim. Ayrıca mevcut hiçbir hastanemizi de kapatmıyoruz. Var olan hastanelerimiz mevcut yerlerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecekler.”

İstanbul’da özel bir hastanede yoğun bakım servisinde yatan yaşlı bir kadına eziyet eden personelle ilgili de konuşan Koca, şunları kaydetti: “Bildiğiniz gibi hadisenin görüntüleri ortaya çıkar çıkmaz tedbir aldık. Müfettişlerimizi görevlendirdik. Soruşturma disiplin kuruluna geçen hafta geldi. İlgili sağlık çalışanlarının meslekten menedilme durumları değerlendirildi. Karardan sonra hastanenin nasıl yeniden hizmete açılacağı da netleşmiş olacak. Bizim açımızdan her sağlık tesisinin en erken sürede hizmete dönmesi esastır.” 

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...