Bakan Karaismailoğlu: İBB yapamayız dedi devraldık! Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne metro geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Karaismailoğlu: İBB yapamayız dedi devraldık! Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne metro geliyor

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçecek metromuzun son aşamasına gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, İBB'nin Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin metro inşaatını yapamayacağını bildirdiğini ve bakanlık olarak 'Hastaneye ulaşım hayat meselesidir' denilip çalışmalara başlandığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı'nda yaptığı incelemelerin ardından basın açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçecek metromuzun son aşamasına geldik." ifadelerini kullandı.

"İBB YAPAMAYACAĞINI BİZE BİLDİRDİ"

Metro hattını İBB'nin tamamlamadığını hatırlatan Karaismailoğlu, "İBB'den devralarak 28 ayda yüzde 5'ten yüzde 95'in üzerine çıkardık" dedi. Bakan Karaismailoğlu, "Hastane yolunu yapmayan İBB metro yolunu da yapmayacağını bize bildirdi. Hastaneye ulaşım hayat meselesedir dedik ve Bakanlık olarak yapım çalışmasına hemen başladık. 

Karaismailoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek metro hattıyla ilgili şu bilgileri de aktardı:

"6,2 kilometre uzunluğundaki hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var.

Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede."

KAYNAK: AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...