Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Gaziantep ve Mardin'deki kazalar yol kusurundan kaynaklı değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Gaziantep ve Mardin'deki kazalar yol kusurundan kaynaklı değil

GÜNDEM Haberleri  / AA

​Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazalarına ilişkin Bakan Karaismailoğlu inceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ettiğini belirterek "Bu kazalar yol kusurundan kaynaklı değil. Şu anda kazaların sürücü ve araç hatasından kaynaklandığı görünüyor" ifadelerini kullandı.

Son 2 günde önce Gaziantep ardından Mardin'de yaşanan feci kazalarla Türkiye adeta sarsıldı. Gaziantep'teki korkunç kazada 15 kişi hayatını kaybederken Mardin'deki feci kazada ise 20 kişi hayatını kaybetmişti. Kazalarla ilgili soruşturma sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan kazanın yaşandığı yollara ilişkin açıklama geldi.

Gaziantep ve Mardin'de yaşanan trafik kazalarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Karaismailoğlu, bu olayların kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

KAZALAR YOL KAYNAKLI DEĞİL

Karaismailoğlu, böylesi kazaların yaşanmaması için çok büyük özveriyle çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, 28 bin 700 kilometre bölünmüş yol ağı yapmalarının en büyük nedeninin güvenli yollar inşa etmek olduğunu kaydetti. Bu konuda da son derece başarılı olduklarını belirten Karaismailoğlu, kazaların yol kusurundan kaynaklı olmadığını inceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ettiğini belirterek şu şekilde konuştu:

 Sonucunda sebepler ortaya çıkacaktır. Şu anda kazaların sürücü ve araç hatasından kaynaklandığı görünüyor. Dileğimiz, bu elim kazaların bir daha yaşanmaması. 'Güvenli, konforlu yolların üzerine ne ekleyebiliriz' diye çalışıyoruz.

'VATANDAŞIN TALEBİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE'

Mardin-Derik'teki kaza nedeniyle alternatif yol çalışmalarımız var. Bu bölgede uzun vadeli bir çevre yolu çalışmamız vardı, bunu hızlandıracağız. Vatandaşımızın talebi bizim başımızın üstünde. Önümüzdeki günlerde ben de bölgeye gideceğim. İçişleri Bakanımız da bölgedeydi. 

Onlarla da sürekli istişare ettik. Bu tür sorunların ortadan kaldırılması için, bütün çalışmalarımız ve yatırımlarımız. Biz bu yatırımlar sayesinde trafik kazalarını yüzde 80 azalttık ama böyle münferit bireysel hatalardan kaynaklı kazalar da inşallah artık yaşanmaz. 

'ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ'

Biz bölünmüş yol ağımızı 38 bin kilometreye çıkarmak için çalışıyoruz. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve güvenli seyahat edebilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Kazalarda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...