Bakan Kacır'dan AB'ye "vize serbestisi" çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Kacır'dan AB'ye "vize serbestisi" çağrısı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa ile Türkiye arasında vize serbestisi olmamasının Avrupa Birliği için de olumsuz sonuçlar oluşturduğunu ve bir an önce vize serbestisi için Avrupa Birliği’nin somut adımlar atması gerektiğini ifade etti. Bakan Kacır, “Vurgulamak istediğim önemli bir husus da vize serbestisi. Vize rejiminde mevcut durum sadece Türkiye ve Türk vatandaşları için değil, aynı zamanda Avrupa Birliği için de çok boyutlu olumsuz sonuçlar doğuruyor." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Arzumuz bir an önce vize serbestisi için Avrupa Birliği’nin somut ilerleme kaydetmesi” dedi.

“ARZUMUZ BİR AN ÖNCE VİZE SERBESTİSİ İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ’NİN SOMUT İLERLEME KAYDETMESİ”

Avrupa ile Türkiye arasında vize serbestisi olmamasının Avrupa Birliği için de olumsuz sonuçlar oluşturduğunu ve bir an önce vize serbestisi için Avrupa Birliği’nin somut adımlar atması gerektiğini ifade eden Bakan Kacır, şöyle devam etti:

“Vurgulamak istediğim önemli bir husus da vize serbestisi. Vize rejiminde mevcut durum sadece Türkiye ve Türk vatandaşları için değil, aynı zamanda Avrupa Birliği için de çok boyutlu olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Bakan Kacır'dan AB'ye

Avrupa değer zinciri içerisinde güçlü konumda olan sanayicilerimizin, Avrupa araştırma alanında aktif katkı sunan bilim insanlarımızın, Avrupa’nın teknolojik gelişimine destek sunan girişimcilerimizin, mühendislerimizin, Avrupa’yı daha yakından tanımak isteyen gençlerimizin hedeflerine, ideallerine engel koyan vize politikası nedeniyle Türkiye ile AB arasındaki işbirliği potansiyelini etkin bir şekilde değerlendiremiyoruz.

Arzumuz bir an önce vize serbestisi için Avrupa Birliği’nin somut ilerleme kaydetmesi. Ayrıca ülkemizi tam üyeliğe taşıyacak bir adım olarak tasarlanan ve 1996’dan bu yana yürürlükte olan Gümrük Birliği, özellikle ekonomik ilişkilerimiz bakımından önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Ancak katılım müzakereleri sürecinde yaşanan tıkanıklıklar ve dünya ticaretinde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında günümüz koşullarında Gümrük Birliği’nin güncellenmesi her iki taraf için de bir ihtiyaç halini almıştır. Umuyorum önümüzdeki dönemde Türk firmalarının Avrupa pazarına adil erişimi için hayati olan bu hususta somut adımlara ve Türkiye’nin AB’ye çok daha fazla katkı vermesine şahit olacağız.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...