Bakan Güler: 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Güler: 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den alınması planan F-35'lerde teknik sıkıntılar çıktığını söyledi. Bu uçaklara sıcak bakmadığını belirten Güler "40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz. F-16'larımızı modernize etmek için de F-16 Blok 70 Viper'den 40 tane hazır alacağız" dedi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, Gazze'de yaşanılanlara değinerek başlayan Güler "İsrail savaş suçu işliyor. Sivillere yönelik saldırılar derhal sonlanmalı ve acilen insani ateşkes ilan edilmeli" dedi. 

ÇAMAŞIR MAKİNESİ POLİMİĞİ

Bakan Güler, S-400 hava savunma sisteminin faal durumda olup olmadığına ilişkin soru üzerine "S-400’ü alıp bir fabrikanın köşesine koyamayız. İhtiyaç duyduğumuz an düğmeye basarız” ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın "Niye kullanmıyorsunuz?" sözlerine karşılık ise "Bu çamaşır makinesi mi?” cevabını verdi. 

F-35 YERİNE EUROFIGHTER

Güler, bir milletvekilinin "Eurofighter Typhoon" savaş uçağının alınıp alınmayacağına yönelik sorusuna da "Eurofighter ile ilgili çalışmamız var. Eurofighter'ı almak istiyoruz. Çok etkili bir uçak. Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya 'evet' diyor, şimdi Almanya'yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz" şeklinde cevapladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin elindeki muharip uçakların, görevlerini karşılayıp karşılamayacağı sorulan Bakan Güler, "F-16'larımız, F-4'lerimiz bizim yapacağımız görevler için yeterli. Ancak biz tabii ki ileri bakıyoruz. İleri için de başlangıçta F-35'e müracaat etmiştik fakat birtakım problemler çıktı. F-35 uçaklarının Amerika'da bile uçuşları kesildi. Avrupa'daki birçok ülkede aksaklık var. Ben şahsen alma taraftarı değilim. Onun da alternatiflerini çalışıyoruz. F-16'larımızı modernize etmek için F-16 Blok 70 Viper'den 40 tane hazır alacak, 79 tanesinin modernizasyonunu TUSAŞ'ta kendimiz yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"ASIL HEDEF KAAN" 

"Bizim için asıl olan iki uçağımız var." diyen Güler, "Bunlardan biri Hürjet. Bu aynı zamanda bizim eğitim uçağımız olacak. Aynı zamanda da muharip uçak. Asıl hedefimiz 5'inci nesil milli muharip uçağımız Kaan. Bu yılın sonunda inşallah ilk uçuşunu yapacak. 5'inci nesil bir uçak. Kendi motorumuz için çalışıyoruz. 2028'de yerli motoru vereceğiz, en geç 2032'de de kendi motorumuzla uçuyor olacak" dedi.

"SINIRLAR OLMADIĞI KADAR GÜVENLİ"

Sınır güvenliği konusuna ilişkin açıklamalarda Güler, "Açık yüreklilikle söylüyorum sınırlarımız bugüne kadar olmadığı kadar güvenilir. Bugün sınırlarımızda 60 bin personelimiz 24 saat çalışıyor. Arzu eden her vekilimizi istediği sınıra götürebiliriz. 15-20 tane ülke bizim sınırlarımızı, görüp örnek alıp kendi sınırlarında uygulamak için ülkemize geliyorlar” diye konuştu.

KİMYASAL SİLAH İDDİALARINA SERT TEPKİ

Geçmiş yıllarda TSK tarafından kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahın mühimmatta olup olmadığına dair açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Güler "Siz bu devirde herhangi bir şeyin gizli kalabileceğine inanıyor musunuz? Böyle bir şeyi ben istesem de saklayabilir miyim? Efendim depoda kimyasal silah var ben saklıyorum; ee depocu astsubay biliyor onun üstündeki adam biliyor. Bir kişi biliyorsa zaten bin kişi de biliyor demektir. Böyle bir şey kesinlikle yok. Böyle bir şeye sahip olmayı da asla düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. Göz yaşartıcı spreyin mühimmatta olup olmaması sorusuna da Güler "Göz yaşartıcı zaten piyasada satılıyor. İstediğiniz yerden satın alabilirsiniz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kalıpçı16 Kasım 2023 20:55

Bizim KAAN' IMIZ ONLARIN F35 İNDEN ÇOK DAHA İYİ. İSRAİL' DEN ALDIĞIMIZ HERON İHA LARINI UNUTMADIK. CASUS YAZILIM OLACAĞİNA, VARSIN KAAN' IMIZ SÜZÜLSÜN GÖKYÜZÜNDE. BİZE ŞEREFTİR. MEŞHUR ATA SÖZÜMÜZDÜR: DUL KADIN SABUNUNA İHTİYACIMIZ, YOK!

Sonraki Haber Yükleniyor...