Bakan Göktaş: Sözleşmeler insan hayatını kurtarmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Göktaş: Sözleşmeler insan hayatını kurtarmaz

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına yönelik eleştirileri cevapladı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle mücadelede eşi ve benzeri az bulunan bir hukuki düzenlemeye sahip olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların mücadelesinin sloganlarda kalmaması gerektiğini söyledi.

6284 sayılı Kanun’un, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasal altyapıyı güçlendirildiğine dikkat çeken Göktaş “KADES, GAMER, elektronik kelepçe uygulamalarına sahibiz. Bunu yurt dışındaki bütün arkadaşlarıma da anlattım. Bazı ülkelerin sözleşmesi var. Sözleşmeler insan hayatını kurtarmaz, kanunlar kurtarır. Kanununuz yoksa uygulama var. Uygulamayı hayata geçiremiyorsanız, sözleşme var. Bu mücadele sloganlarda mı kalsın?” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...