Bakan Fidan’dan düzensiz göçle mücadele mesajı

- Güncelleme:
Bakan Fidan’dan düzensiz göçle mücadele mesajı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İtalya’da gerçekleşen Roma Konferansı’na katıldı. Konferansta konuşma yapan Bakan Fidan, düzensiz göçle mücadelede bölgesel işbirliğine dikkat çekti. Öte yandan Fidan, göç sorununun kaynaktan durdurulmasının önemini vurguladı.

Bakan Fidan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ev sahipliğinde Roma'da düzenlenen Uluslararası Kalkınma ve Göç Konferansı'na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen konferansta Bakan Fidan da bir konuşma yaptı. AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, düzensiz göçün Akdeniz ülkelerinin yaşadığı ortak bir sınama olduğunu belirten Fidan, düzensiz göçle mücadelede bölgesel işbirliğinin önemine dikkati çekti.

HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Göçün kaynakta durdurulmasının önemini vurgulayan Bakan Fidan, bunun için yaşanan çatışmaların ve ekonomik sorunların giderilmesi gerektiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Fidan, ülkeler arasında yük paylaşımının önemine değinirken, tüm ülkeleri insan onurunun korunması için yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarını önlemeye ve hoşgörü kültürünü geliştirmeye çağırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...