Bakan Fidan, kritik toplantı için İtalya'ya gidiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Fidan, kritik toplantı için İtalya'ya gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Bakan Fidan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek Kalkınma ve Göç Konulu Roma Konferansı için İtalya'ya gidecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin evsahipliğinde 23 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Kalkınma ve Göç Konulu Roma Konferansı'na katılmak üzere İtalya'ya ziyaret gerçekleştirecek.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Bakan Hakan Fidan'ın Kalkınma ve Göç Konulu Roma Konferansı'na katılmak üzere İtalya'ya bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. 

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Sayın Bakanımız, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin evsahipliğinde 23 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Kalkınma ve Göç Konulu Roma Konferansı'na katılmak üzere Italya'ya bir ziyarette bulunacaktır.

İKİLİ GÖRÜŞMELER DE GERÇEKLEŞTİRECEK

Müttefikimiz ve stratejik ortağımız İtalya ile karşılaştığımız ortak sınamaların başında gelen göç ile kalkınma konusunda önemli paydaşları biraraya getirecek konferansta, düzensiz göçle mücadele kapsamında sürdürülebilir çözümler üretilmesi ve böylece göçün kaynakta durdurulması için atılabilecek adımların ele alınması hedeflenmektedir.

Sayın Bakanımızın bu vesileyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...