Bakan Eroğlu'ndan 33 müjde

/ Kaynak: İHA
Bakan Eroğlu'ndan 33 müjde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve ziyaret programı kapsamında Burdur'a geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve ziyaret programı kapsamında Burdur'a geldi. nbsp;Bakan Eroğlu'nun Burdur programında ilk durağı, Gölhisar ilçesi oldu. Gölhisar İbecik Göleti ve Gölhisar İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma temel atma töreni, Gölhisar Belediye Parkı'nda düzenlendi. Temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra; AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Vali Vekili Mustafa Özkaynak, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. nbsp;Törende açılış konuşmasını yapan Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, Bakan Eroğlu'nu Gölhisar'da ikinci kez görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gölhisar Belediyesi Dere Islah ve Taşkın Koruma çalışmalarını anlattı. CHP Burdur Milletvekili Özkan ise, toprak ve suyun önemini dile getirdi. AK Parti Burdur milletvekilleri Yıldırım ve Özçelik de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Burdur yatırımlarını hatırlattı.
"BURDUR'A 33 MÜJDE İLE GELDİM"
Gölhisar İbecik Göleti ve Gölhisar İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma temel atma töreninde, Burdur'a 33 müjdeli haberle geldiğini dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2013 yılını Burdur'a yatırım yılı ilan etti. Devlet Su İşleri Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nün 28 müjdesinin toplam yatırım maliyeti 185 milyon 720 bin TL, Orman Genel Müdürlüğü'nün 4 adet müjdesinin toplam yatırım maliyeti 6 milyon 895 bin TL, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 adet projesinin toplam yatırım maliyeti ise 300 bin TL'dir. 33 müjdenin toplam yatırım maliyeti 192 milyon 915 bin TL'dir. DSİ'ye ait 28 proje olup, bu işlerin toplam yatırım maliyeti 185 milyon 720 bin TL'dir. Bunlar ise, 10 adet gölet ve sulaması, 1 adet regülatör ve sulaması, 16 adet dere ıslahı, işletmedeki taşkın koruma tesislerinde korkuluk yapılmasıdır. Bu işlerle, 47 bin 230 hektar zirai arazi sulanacak, 1 adet baraj havzası ve 16 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. Orman Genel Müdürlüğümüzün 4 adet müjdesi var. 2013 yılında 35 bin 900 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılarak, 2 milyon adet fidan dikilecektir. 2013 yılında Burdur'a 3 buçuk milyon adet fidan üretimi yapılacaktır. Ceviz ve Badem Eylem Planı çerçevesinde 2013 yılında 10 bin dekar alanda ceviz, 15 bin dekar alanda badem fidanı dikilecektir. 2013 yılında orman köylülerine 750 bin TL kredi verilecektir. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün ise 1 adet müjdesi var. Burdur'a 2013 yılında 6 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacaktır. İstasyonlar; Kemer, Altınyayla, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çavdır'a bağlı Söğüt Kasabası, Çavdır ilçesi ve Çeltikçi ilçesine kuruldu" diye konuştu.
"BAZILARI DURUYOR BİZ DURMUYORUZ"
Bakan Eroğlu konuşmasında, AK Parti hükümetinin sağlık, yol ve ulaşımda gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Burdur'a 193 milyon TL'lik yatırım yapacağını ifade eden Bakan Eroğlu, 'Duran Adamlar'a gönderme yaparak, "Bazıları duyuyor, biz durmuyoruz" dedi.
Ekonomiye de değinen Bakan Eroğlu, Gezi Parkı olaylarının enflasyonun artışına neden olduğunu dile getirerek, "Yatırımlar o kadar hızlı gidiyor ki çünkü artık faiz lobisinin canına ot tıkadık. Eskiden yüzde 0 tatlı faize alışan faiz lobisi, şimdi yüzde 5'lere inmiştir. Maalesef bu Gezi Parkı meselesi ile bir miktar yüzde 6-7'ye yükseldi. Basit bir hadise faizi nasıl yükseltiyor. Allah'ın izniyle biz milletten aldığımızı, millete hizmet olarak geri vermeyi çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;
Demokratik çözüm sürecini de değerlendiren Eroğlu, "Biz her zaman tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek toprak diyoruz. Bu vatandan kimse bir parça bölemez" dedi. Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Gölhisar İbecik Göleti'nin protokolünü taraflarla birlikte imzaladı. Eroğlu, müteahhitten, İbecik Göleti'nin 29 Haziran 2014 yılında saat 12.59'da tesliminin sözünü aldı. Protokolün ardından Bakan Eroğlu ve protokol mensupları, Gölhisar İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma Temel Atma işlemini operatör aracılığı ile gerçekleştirdi.
BAKAN EROĞLU'NUN ÇAVDIR TEMASLARI nbsp;
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çavdır ilçesi ziyaretinde ise belediye önünde, Çavdır ilçesi Söğüt 2 Göleti ve Sulaması ile Belkaya Barajı, Yukarı Havza Islahı, İlçe Merkezi Taşkın Koruma temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu konuşmasında, Çavdır ilçesine 2003 yılından bu yana DSİ tarafından 140 milyon 945 bin TL yatırım yapıldığını belirterek, "2003 yılından günümüze kadar inşaatı devam eden işler, devam etmek üzere Çavdır'a DSİ tarafından yapılan toplam yatırım tutarı 140 milyon 945 bin TL'dir. 193 milyon TL'lik 33 müjde ile geldik" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çavdır ilçesi Söğüt 2 Göleti ve Sulaması ile Belkaya Barajı, Yukarı Havza Islahı, İlçe Merkezi Taşkın Koruma temel atma işlemi, operatör butonuna basılması ile gerçekleştirildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...