Bakan Eroğlu, Şırnak'taki saldırıyı değerlendirdi

/ Kaynak: İHA
Bakan Eroğlu, Şırnak'taki saldırıyı değerlendirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Veysel Eroğlu, AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Ahmet Hamdi Yıldırım'ın evine molotof kokteylleri ile yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Ahmet Hamdi Yıldırım'ın evine molotof kokteylleri ile yapılan saldırıyı değerlendirerek, "Demek ki seçimi kaybedeceklerini anlayanlar bu şekilde bir takım tehditlere, molotof kokteyli atılması, evlerinin taciz edilmesi, kendilerine zarar verilmesi gibi yollara tevessül ediyorlar" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan 3 tesisin temel atma törenine katıldı. Hocalar ilçe meydanında gerçekleştirilen törene, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gerçekleştirilen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun 'Bahar ayının gelmesi ile birlikte yağış tahminleri nedir? Beklenen yağışlar alınacak mı?' sorusunu yanıtlayan Bakan Eroğlu şunları söyledi. "Bahar aylarından Allah nasip ederse Mart, Nisan ve Mayıs ayında uzun dönem ortalama yağışların geleceği şeklinde. Tahminler inşallah bu hafta da Türkiye'nin değişik yerlerinde yağışlar başladı. Batıdan, Doğu'ya doğru yağış var. Bu yağışlar uzun süre ile devam edecek. Afyonkarahisar'a ve Ege Bölgesi'ne de yağışlar gelecek düşüncesindeyiz. Bir sıkıntı olmayacak. Zaman zaman böyle yağışlar yağsa zaten tarım açısından da mahsuller sulanır ve fevkalade faydalı olur diye düşünüyorum. İnşallah Cenab-ı Allah rahmetini gönderecek."
"DEMOKRASİ ADINA ÇOK ÇİRKİN HAREKETLER"
Bakan Eroğlu, ayrıca yaklaşan yerel seçimler öncesinden Bitlis'te AK Parti'ye karşı 5 partinin birleşmesi ve dün gece Şırnak AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Hamdi Yıldırım'ın evine molotof kokteylleri ile yapılan saldırıya dair de açıklamalarda bulundu. Eroğlu, önce Bitlis konusuna değinerek, "Bitlis'te biz çok büyük hizmetler yaptık. Bakın daha önce köy gibiydi. Son dönemde Bitlis'e muazzam hastaneler, içme suyu tesisleri, kentsel dönüşüm ve barajlar yapıldı. Herhalde Bitlisliler bunu takdir edecektir. Bizim orada oyumuz zaten yüzde 50'den fazla. Birleşseler bile neticede oradaki AK Parti adayı seviliyor. Belediye de büyük hizmetler yaptı inşallah kazanacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Bakan Eroğlu, Şırnak AK Parti Belediye Başkan Adayı Yıldırım'ın evine molotof kokteylleri ile yapılan saldırıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Maalesef çok acı. Ben de dün duydum. Demokrasi özellikle vatandaşların rahatlıkla iradelerini kullanmalarına müsaade eden bir rejimdir. Dolayısıyla bu şekilde baskı yaparak evine molotof kokteyli atarak ya da Van'da olduğu gibi büyükşehir belediye başkan adayının evine değişik tacizlerde bulunmak bunlar demokratik açıdan son derece mahsurlu hususlar. Demek ki seçimi kaybedeceklerini anlayanlar bu şekilde bir takım tehditlere, molotof kokteyli atılması, evlerinin taciz edilmesi kendilerine zarar verilmesi gibi yollara tevessül ediyorlar. Demokrasi adına çok çirkin hareketler. Milletimiz bunlara gereken cevabı 30 Mart'ta verecektir."


"BUNLAR DOĞRU ŞEYLER DEĞİL"


Bakan Eroğlu, son olarak Cumhuriyet Halkı Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'da AK Partili bir vatandaşı yumrukladığı iddialarının sorulması üzerine de açıklamalarda bulunarak, bu tür olayların doğru olmadığını söyledi. Eroğlu, "Vatandaş orada düşüncesini öne sürmüştür. Düşünceye karşı, fikre karşı zorbalıkla değil, fikirle karşılık vermesi gerekiyor. Dolayısıyla vatandaş orada fikrini söylemiş ve o da yumrukla müdahale etmiş. Geçmişte de CHP genel kurulunda yumruklaşmalar olmuştu. Bu tabii büyükşehir adayına yakışmıyor vatandaş bunu değerlendirecektir" diye konuştu.


Öte yandan, Bakan Eroğlu'nun temelini attığı tesislerin, 12 milyon 800 bin TL'ye mal olacak bir gölet ve iki taşkın koruma tesisinden oluştuğu kaydedildi. Tesisler ile 3 bin 940 dekar tarım alanı modern sulamaya kavuşacakken, bir köy ve bir kasaba da taşkınlardan korunacak. Temeli atılacak tesislerle ayrıca bölge çiftçilerine yılda 1 milyon 940 bin TL'lik gelir artışı sağlanacağı belirtildi. Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından Sinanpaşa ilçesine geçti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...