Bakan Elvan: Teknedekilerin Afgan uyruklu olduğunu düşünüyoruz

Bakan Elvan: Teknedekilerin Afgan uyruklu olduğunu düşünüyoruz

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan,İstanbul Boğazı'nda bu sabah yaşanan facia ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında bu sabah saat 7 sularında bir teknenin battığı, çok sayıda kişinin denize düşerek boğulduğu öğrenilmişti. Bakan Elvan olayla ilgili açıklamarda bulundu.Kazada 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Elvan teknede bulunanların Afgan uyruklu olduğunu düşündüklerini söyledi.İşte Bakan'ın açıklamalarından satır başları;

"Bugün sabah karşı bir tekne yan yattı. Karadenizde. Tekne içerisinde kesin rakamı bilmemekle beraber 43 kişi olduğu ifade ediliyor. Bunlardan 3 kişinin mürettbat olduğu biliniyor. Şu ana kadar 9 Afgan pasaportu bulundu. Diğerlerinin de Afgan olduğunu düşünüyoruz. 20 kişi şu an itibari ile hayatını kaybetti. 6 kişi sağ olarak kurtuldu diğerlerinin arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
KİME AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR
Teknenin kime ait olduğu şu ana kadar bize ulaşmadı ancak gece yarısı bir ihbar geldiği ve arama faaliyetlerinin bundan sonra başladığı söyleniyor. Bu ifadeler sağ kurtulan 6 kişiden alınan ifadeler. Teknenin kapasitesinin 30 kişi civarında olduğu ifade edildi. Kıyı emniyeti genel müdürülüğümüzün kıyıdaki istasyonuna çekiliyor şu anda.Net bir sonuç elde etmeden şu an bir şey söyleyemeyiz."

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...